SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ekmeğimizi Afrinli ailelerle paylaşıyoruz'

TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin'de terörden arındırdıkları köylerde kalan ailelere yardım etmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Ekmeğimizi Afrinli ailelerle paylaşıyoruz'
TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin'de terörden arındırdıkları köylerde kalan ailelere yardım etmeye devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan temizledikleri bölgelerde evlerinde kalan bölge halkına yardımlarını aralıksız sürdürüyor. TSK ve ÖSO birliklerinin, Afrin ilçesindeki terör örgütlerine karşı 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden temizlenen bölgedeki sivillere yardımları devam ediyor. Terör örgütlerinden ele geçirdikleri köylerde güvenliği sağlayan TSK ve ÖSO birlikleri, aynı zamanda sivil halkın acil temel ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf ediyor. TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin'in batısındaki Ömer Uşağı köyünde güvenliği sağladıktan sonra evlerini terk etmeyen ailelerin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ömer Uşağı köyünü ziyaret eden ÖSO'nun 1. kolordu komutanlarından Züheyr İstanbuli, köydeki ailelerin durumuna ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. İstanbuli, köyün 23 Ocak'ta operasyonun 4. gününde terörden arındırıldığını belirterek, TSK ve ÖSO birliklerinin köyde kalan ailelere gıda ve sağlık yardımında bulunduğunu ifade etti.





"Yemeklerimizi onlarla paylaşıyoruz"

Köyde 125 evin bulunduğunu ancak sadece 6 ailenin yaşadığını kaydeden İstanbuli, "Ailelerin yiyecek, içecek ve ilaç ihtiyacı arttı. Ailelere bize gelen gıdadan veriyoruz. Onlara ihtiyaçlarını bir kısmını karşılayacak gıda kumanyaları dağıtıyoruz. Bize gelen yemeklerimizi onlarla paylaşıyoruz." dedi. İstanbuli, TSK'nın köydeki ailelere yardım yaptığına işaret ederek, "Yardımlar arasında meyve, çay, pirinç ve yağ gibi temel gıda ürünleri var. Köyde fırın yok. Dolayısıyla ekmeğimizi Afrinli ailelerle paylaşıyoruz." şeklinde konuştu. Köyde kalanlar arasında sağlık sorunu bulunan yaşlı bir çiftin olduğunu kaydeden İstanbuli, söz konusu çifte ilaç yardımı yapıldığını belirtti. İstanbuli, "Biz askerler olarak her türlü gıdayla beslenebiliriz ama bölgedeki aileler içerisinde çocuklar var, onların daha fazla yardıma ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.



"İnşallah yakın zamanda sorunlarımız biter"

Köylülerden 75 yaşındaki Muhammed Reşid, köyü terk etmediğini ve evinde kaldığını belirterek, "Allah, Özgür Suriye Ordusu ve Türk ordusundan razı olsun. İnşallah yakın zamanda sorunlarımız biter. İnşallah köylülerimiz yeniden dönerler." dedi. Reşid'in 65 yaşında hasta eşi Feride Mustafa da TSK ve ÖSO'ya teşekkür ederek, komşularının evlerine dönmesini beklediklerini ifade etti.


AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.