SON DAKİKA
Hava Durumu

El Kaide'nin eski lideri öldürüldü!

Cezayir’de iki yıl önce bir doğal gaz santraline saldırı emrini veren terör örgütü El Kaide’nin eski üst düzey liderlerinden Muhtar Belmuhtar, AB

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2015 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2015 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
El Kaide'nin eski lideri öldürüldü!
Cezayir’de iki yıl önce bir doğal gaz santraline saldırı emrini veren terör örgütü El Kaide’nin eski üst düzey liderlerinden Muhtar Belmuhtar, ABD’nin Libya’da düzenlediği bir hava saldırısında öldürüldü.
Libya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Ecdebiye şehrine düzenlenen hava saldırısı sırasında El Kaide’nin eski liderlerinden Muhtar Belmuhtar’ın öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada, saldırının ABD ile yapılan istişarelerin ardından gerçekleştirildiği belirtildi. ABD tarafından yapılan açıklamada ise, terör örgütünün eski lideri Belmuhtar’ın hedef alındığı hava saldırısının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği kaydedildi. Öte yandan yapılan açıklamalara rağmen saldırının ayrıntılarıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Terör örgütün eski lideri Belmuhtar’ın daha önce de pek çok kez öldürüldüğüne dair haberler yayınlanmıştı.
Cezayir doğumlu Belmuhtar, İslam Mağribi’ndeki El Kaide’nin önde gelen liderlerinden biri olduğu dönemde örgütten ayrılarak kendi örgütünü kurmuştu. Belmuhtar, kötü şanını 2013 yılında Amenas gaz santraline düzenlediği saldırıyla kazanmıştı. Saldırıda çoğunluğu yabancı olan 800 kişi rehin alınmış, 40 kişi de öldürülmüştü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.