SON DAKİKA
Hava Durumu

Endonezya'da arabalar yasaklandı!

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da pazar günleri uygulanan "arabasız gün" etkinliğine her hafta yaklaşık bir milyon kişi katılıyor. Araçl

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2019 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2019 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Endonezya'da arabalar yasaklandı!
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da pazar günleri uygulanan "arabasız gün" etkinliğine her hafta yaklaşık bir milyon kişi katılıyor. Araçların sokaklara çıkmadığı günlerde trafiğe kapatılan alanlar, halkın spor ve kültür aktiviteleri yaptığı geniş etkinlik parkına dönüşüyor.
Endonezya'da pazar günleri uygulanan ''arabasız gün'' etkinliği halktan yoğun ilgi görüyor. Başkent Cakarta'da her pazar günü belirli cadde ve sokaklar, sabah 06.00-11.00 arası ''arabasız gün'' etkinliği kapsamında trafiğe kapatılıyor. Bisiklet, yürüyüş ve koşu gibi spor aktivitelerinin yanı sıra sosyal farkındalık çalışmalarının yapıldığı etkinliğe, her hafta yaklaşık bir milyon kişi katılıyor. Hafta boyunca başkentin yoğun trafiğinden bunalan halk ayrıca, geniş cadde üzerinde trafiğe kapalı alanın keyfini çıkarıyor. Hükümetin 2007'de hava kirliliğini azaltmak amacıyla başlattığı etkinlik, zamanla halkı spora teşvik eden bir uygulamaya dönüştü.
DİNİ VE SİYASİ EYLEM YOK, SİGARA YASAK
Kentin cadde ve sokaklarında belli aktivitelere izin verilen etkinlikte, siyasi ve dini eylem içeren gösterilerin yanı sıra sigara içilmesine izin verilmiyor. Halkın huzurunu bozacak eylem ve etkinlik kurallarının ihlaline karşı da yüzlerce personel etkinlik süresince denetleme yapıyor. Başkentin yanı sıra Bekasi, Bogor, Bandung, Banten ve Surabaya kentlerinin yanı sıra Kalimantan, Sulawesi ve Sumatra Adası'ndaki çeşitli bölgelerde de ''arabasız gün'' etkinliği düzenleniyor. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) zararlı eşik olarak kabul ettiği partikül hava endeksi PM 2,5’in zaman zaman üç dört katına çıkarak dünyanın en kirli şehirler listesinde üst sıralara çıkan Cakarta’da, hava kirliliği aşırı trafiğe bağlanıyor. DSÖ, yıl boyunca hava kirliliği ortalaması, uluslararası standartların üstünde çıkan Cakarta’daki hava kirliliğine uzun süreli maruz kalmanın ciddi sağlık riski oluşturabileceği uyarısında bulunuyor. 10 milyondan fazla nüfusuyla Güneydoğu Asya'nın en kalabalık şehirlerinden olan Cakarta'da, her gün ortalama 19 milyona yakın motorlu araç trafiğe çıkıyor. (AA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.