SON DAKİKA
Hava Durumu

Endonezya'da yolcu uçağı düştü! Kimse kurtulamadı

Endonezya’da, içinde 181 yolcu ile 7 mürettebat bulunan ve kalkıştan kısa süre sonra denize düşen yolcu uçağının enkazın

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2018 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2018 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Endonezya'da yolcu uçağı düştü! Kimse kurtulamadı
Endonezya’da, içinde 181 yolcu ile 7 mürettebat bulunan ve kalkıştan kısa süre sonra denize düşen yolcu uçağının enkazına ulaşıldı. Endonezyalı yetkililer, uçakta Endonezya Maliye Bakanı ve ona eşlik eden 20 üst düzey yetkilinin olduğunu duyurdu. Öte yandan kazada kimsenin kurtarılamadığı açıklandı. 

Boeing 737 Max 8 tipi 200 yolcu kapasiteli, JT 610 sefer sayılı uçağın Jakarta-Pangkalpinangseferini yaparken düştüğü belirtildi. Denize düşen uçağın kalkışından 13 dakika sonra uçuş kulesi ile bağlantısının kesildiği bildirildi. Boeing 737 MAX 8 tipi uçakta iki bebek, bir çocuk ve 179 yolcu ile yedi kabin görevlisi vardı. Lion Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Edward Sirait, uçağın düşmesiyle ilgili "Şu anda herhangi bir açıklama yapamayız. Bütün bilgileri ve verileri toplamaya çalışıyoruz" dedi.


ENDONEZYA MALİYE BAKANI UÇAKTAYDI

Endonezyalı yetkililer, uçakta Endonezya Maliye Bakanı ve ona eşlik eden 20 üst düzey yetkilinin olduğunu duyurdu. Endonezya Ulusal arama ve kurtarma ajansı sözcüsü, korkunç uçak kazasında hiç kimsenin kurtarılamadığını açıkladı.



Endonezya'da en son 2014'te yaşanan uçak kazasında; Airbus 320 tipi uçak Surabaya'dan Singapur'a gitmek için havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüş, kazada 162 kişi hayatını kaybetmişti. (Haber7)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.