SON DAKİKA
Hava Durumu

Endonezya'daki depremin acı bilançocu! 266 kişi mahsur kaldı...

Endonezya'nın popüler turizm merkezlerinden biri olan Lombok adasında meydana gelen depremde en az 16 kişi yaşamını

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Endonezya'daki depremin acı bilançocu! 266 kişi mahsur kaldı...
Endonezya'nın popüler turizm merkezlerinden biri olan Lombok adasında meydana gelen depremde en az 16 kişi yaşamını yitirdi.


Pazar yerel saatle sabah 7'de gerçekleşen 6.4 büyüklüğündeki depremde 160'dan fazla kişi de yaralandı. Tırmanma ve doğa yürüyüşü rotasıyla meşhur olan Rinjani Dağı'na çıkmak amacıyla yola çıkan 266 kişinin ise mahsur kaldığı açıklandı. Depremin tetiklemesiyle toprak kaymalarının yaşandığı, bu da kaçış yollarının kesilmesine neden olduğu belirtildi. Yüzlerce arama kurtarma görevlisi dağda mahsur kalan kişileri kurtarmaya çalışıyor.  Ekiplere helikopterler de eşlik ediyor. Yetkililer, 500'den fazla yürüyüşe çıkan turistin kurtarıldığını ancak 266 kişinin halen kurtarılmayı beklediğini aktardı.  Tırmanışçı Khairul Azi, bir grup yürüyüşçüyle birlikte doğada mahsur kaldıklarını söyledi. New Straits Times'a konuşan Azi, "Bulunduğumuz bölgeye gelen tüm yollar kesilmiş, o yüzden geri dönemiyoruz" dedi. Fransa, Tayland, Hollanda ve Malezya'dan yürüyüşe gelen çok sayıda kişi kurtarılmayı bekliyor. Ölenler arasında yürüyüşe çıkan bir Malezyalı turist ile düşen kayaların altında kalan bir Endonezyalı turistin olduğu açıklandı.
Bali'nin komşusu
Plajları ve yürüyüş rotaları nedeniyle dünyanın dört bir yanından turist çeken, Bali'nin 40 kilometre doğusunda bulunan adada 60'dan fazla artçı deprem yaşandı. Bunların en büyüğü 5.7 şiddetinde oldu. Depremin ardından yüz binlerce ev zarara uğradı, yüzlerce kişi ise evsiz kaldı. BBC Endonezce Servisi'ne konuşan Endonezya Dışişleri Bakanlığı Yurttaş Koruma Direktörü Lalu Muhammad Iqbal ise "Deprem çok güçlüydü. Turistler panik ve korku halinde otellerini terk etti" dedi.
Depremler sık yaşanıyor
Aktif fay hatları ve volkanların yer aldığı ve Pasifik Okyanusu'nun tüm kıyılarını dolaşan Pasifik Ateş Çemberi'nde bulunan Endonezya büyük depremlerin sıklıkla gerçekleştiği bir ülke. 2016'da da Sumatra'da gerçekleşen 6.5 büyüklüğündeki deprem onlarca kişinin ölümüne, 40 binden fazla kişinin de evinden olmasına yol açmıştı.  (Hürriyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.