SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan Obama'ya taziye mesajı

Başbakan Erdoğan, Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler için ABD Başkanı Obama'ya taziye me

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler için ABD Başkanı Obama'ya taziye mesajı gönderdi.


 
 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boston Maratonusırasında gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için ABD Başkanı Barack Obama'ya taziye mesajı gönderdi.

Saldırıların yalnızca Amerikan halkını değil dünyada barış ve esenlik içerisinde yaşamayı amaçlayan tüm halkların huzurunu hedef aldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, mesajında, "Zira şiddet eylemleri sonucunda yitirilen her can, insanlığın ortak vicdanında ve hafızasında derin bir yara bırakmaktadır" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Obama'ya hitaben kaleme aldığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve bir kısmının durumu ciddi olmak üzere, çok sayıda kişinin yaralandığını teessürle öğrendim. Bu eylemi şiddetle kınıyor ve acınızı yürekten paylaşıyoruz. Türkiye, bu kederli günde, Amerika Birleşik Devletleri'nin yanındadır.
Siz değerli dostuma, bu trajik saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm ABD halkına, milletim, hükümetim ve şahsım adına en samimi taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.