SON DAKİKA
Hava Durumu

Esed Dera iline şiddetli saldırılar düzenliyor

Suriye'deki Esed rejimi ve destekçilerinin muhaliflerin kontrolündeki Dera'ya

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2018 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Esed Dera iline şiddetli saldırılar düzenliyor


Suriye'deki Esed rejimi ve destekçilerinin muhaliflerin kontrolündeki Dera'ya şiddetli saldırıları bir haftadır sürüyor. Dünkü saldırılarda 18 sivil hayatını kaybetti.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, bir haftadır ülkenin güneybatısındaki Dera iline şiddetli saldırılar düzenliyor. Dünkü saldırılarda 18 sivil yaşamını yitirdi.


Dera'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Esed rejimi ve destekçileri ile Rus savaş uçaklarının Dera'nın doğu kırsalı ve il merkezindeki bazı sivil yerleşimlere yoğun hava ve kara saldırıları sürüyor.


Dera Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, sosyal medya hesaplarında dünkü saldırılara ilişkin yaptıkları açıklamada, Esed rejimi ve Rusya'nın şiddetli saldırılarında biri sivil savunma çalışanı 18 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.


Açıklamada, rejim ve destekçilerinin dün Dera'daki sivil yerleşimlere 2 binden fazla saldırı düzenlediği kaydedildi.


Rus savaş uçaklarının Dera'nın doğusundaki Busra Harir beldesine, Hirak ilçesi ile il merkezindeki bazı sivil yerleşimlere toplam 205 hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, rejim güçlerine ait helikopterlerin ise 110 defa varil bombası kullandığı ifade edildi.


Bu arada rejim medyası, Busra Harir beldesinin alındığını duyurdu. Çatışmalar sürüyor.



750 bin sivil panik yaşıyor

Dera, "Astana Süreci" garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'nın Mayıs 2017'de oluşturduğu 4 gerginliği azaltma bölgesinden biriydi. Rusya ve ABD, 2 ay sonra Dera'yı bu kapsamdan çıkararak ayrı bir güvenli bölge ilan etmiş, ABD de bölgede desteklediği muhaliflere yardımlarını kesmişti.


ABD'nin tüm uyarılarına rağmen rejim ve destekçisi İran, ülkenin orta kesimindeki kazanımlarından sonra güneyi de ele geçirmek için 20 Haziran'da Dera'ya operasyon başlatmıştı ancak rejim ve destekçileri henüz bir ilerleme kaydedemedi.


Şiddetli saldırılar ve bölgenin rejim ve destekçilerinin kontrolüne geçeceği endişesiyle yaklaşık 750 bin sivilin yaşadığı Dera'dan göç dalgası başlamıştı. Göç yolundaki sivillerin yiyecek ve barınma imkanlarından yoksun olması nedeniyle insani kriz yaşanıyor. (AA)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.