SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski UÇK komutanlarına hapis

Kosova’da eski UÇK komutanlarına karşı 2010 yılından bu yana devam eden davada Skenderay Belediye Başkanı Sami Lushtaku’ya 12 yıl, eski Kosova Güv

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eski UÇK komutanlarına hapis
Kosova’da eski UÇK komutanlarına karşı 2010 yılından bu yana devam eden davada Skenderay Belediye Başkanı Sami Lushtaku’ya 12 yıl, eski Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ile Kosova’nın Tiran eski Büyükelçisi Sylejman Selimi’ye 6 yıl hapis cezası verildi.
Kosova’da eski UÇK komutanlarına karşı 2010 yılından bu yana devam eden dava sonuçlandı. “Drenitsa Grubu” olarak tanımlanan davada Mitroviça Temel Mahkemesi tarafından, sanıklardan Sami Lushtaku ile Sylejman Selimi suçlu bulundu. Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki Hukuk Misyonu EULEX ile yerli hakimlerden oluşan mahkeme heyeti, 1998 yılında bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle Skenderay Belediye Başkanı Sami Lushtaku’yu 12 yıl, eski Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ile Kosova’nın Tiran eski Büyükelçisi Sylejman Selimi’yi, bir tanığa insanlık dışı muamele yaparak savaş kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Kosova Gazi ile Şehitler Dernekleri, mahkeme kararına sert tepki gösterdi. Dernekler, EULEX’i, Belgrad’a hizmet ederek, Kosova’da UÇK tarafından 1998-1999 yıllarında verilen silahlı mücadeleyi küçük düşürmekle suçladı.
Selimi, 1999 savaşında Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) Komutanı, Sami Lushtaku da Drenitsa bölgesi komutanıydı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.