SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün Filipinler'deki okulları faaliyette

Tüm dünyada yavaş yavaş etkinliğini yitiren FETÖ’nün son kalelerinden biri Filipinler. TİKA'nın Filipinler Koordinatörü Baktır, "FETÖ

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün Filipinler'deki okulları faaliyette
Tüm dünyada yavaş yavaş etkinliğini yitiren FETÖ’nün son kalelerinden biri Filipinler. TİKA'nın Filipinler Koordinatörü Baktır, "FETÖ'nün Mindanao Adası'ndaki Zamboanga bölgesinde okullarının olduğunu biliyoruz. Burası yatılı ve çok sıkı duvarlarla örülü, korunan bir okul." dedi.
Başkent Manila ve Zamboanga bölgesindeki ilk ve orta düzeyindeki okullarda faaliyetlerini sürdüren FETÖ/PDY, politikacıların çocuklarını mercek altına alarak bölgede hakimiyet sağlamayı planlıyor. Çembere aldığı politikacıların çocuklarına burs ve benzeri imkanlar sağlayarak bünyesine yeni üyeler kazandırmaya çalışan terör örgütü, sıkı bir korumayla faaliyetlerine devam ediyor.
"ÇOK SIKI DUVARLARLA ÖRÜLÜ, KORUNAN BİR OKUL"
FETÖ'nün Filipinler'de iki ayrı noktada faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Baktır, şöyle devam etti; "Maalesef FETÖ konusunda duymak istediğimiz haberleri veremiyoruz. Malum terör örgütü halen burada varlığını sürdürüyor. Başkent Manila'da uluslararası nitelikte ilk, orta ve lise bölümünde eğitim adı altında faaliyetlerini sürdüren bir okulları var. Diğer bir okullarının da Mindanao Adası'ndaki Zamboanga bölgesinde olduğunu biliyoruz. Burası yatılı okul ve çok sıkı duvarlarla örülü, korunan bir okul."

"HEDEFLERİNDE POLİTİKACILARIN ÇOCUKLARI VAR"
Filipinli devlet yöneticilerine, FETÖ'nün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu her fırsatta anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Baktır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nasıl bir tehlike içerdiklerini, bize nasıl zarar verdiklerini, onlara da nasıl zarar verebileceklerini anlatmaya çalışıyoruz. FETÖ'nün hedefinde özellikle politikacıların çocukları var. Özellikle politikacıların çocuklarına ulaşarak, onlara imkan ve burslar sağlayarak öğrenci almaya devam ediyorlar." (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.