SON DAKİKA
Hava Durumu

Filistin davasında yeni bir safhaya geçildi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "İstanbul'da tarihi bir zirve yapılmıştır. Filistin davasında b

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Filistin davasında yeni bir safhaya geçildi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "İstanbul'da tarihi bir zirve yapılmıştır. Filistin davasında bir dönüm noktası yaşanmıştır, yeni bir safhaya geçilmiştir." dedi.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dün İstanbul'da tarihi bir zirve yapılmıştır. Filistin davasında bir dönüm noktası yaşanmıştır, yeni bir safhaya geçilmiştir. Bugüne kadar olandan başka farklı bir durum ortaya çıkmıştır. Artık başkenti tanınan bir Filistin devleti vardır, bu devletin ve başkentinin tanınması çağrısı net şekilde ortaya konmuştur." dedi.



 Bozdağ, İİT'nin Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etmesine ilişkin, "Artık Doğu Kudüs, Filistin devletinin başkentidir ve bu zirveye katılıp bildiriye imza atan ülkelerin tamamı Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu kabul ve ilan etmişlerdir. Bu, Filistin meselesinde, Filistin davasında, İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlıklarda tarihi bir dönüm noktasıdır, tarihi bir karardır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Kudüs meselesi çözülmedikçe Ortadoğu'daki sorunların çözülmeyeceği de çok aşikardır. Onun için Kudüs'e dönük hesap yapanlar, Kudüs'ün tarihi, uluslararası hukuk ve anlaşmalarla tayin edilmiş statüsünü değiştirmeye kalkanlar, oldubittilerle bunu değiştiremeyeceklerini umarım anlamışlardır. Anlamadılarsa, tabii onlara anlatacak usuller neyse elbette onu da İslam dünyası gerektiği zaman yapacaktır." dedi. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.