SON DAKİKA
Hava Durumu

Filistin konusunda tarihi nitelikte ödün vermeye hazırız

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Sözcüsü Regev, Netanyahu'nun, "Filistin'le olan ihtilafı kalıcı biçimde sona erdirmek için tarihi nitelik

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2013 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2013 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Sözcüsü Regev, Netanyahu'nun, "Filistin'le olan ihtilafı kalıcı biçimde sona erdirmek için tarihi nitelikte ödün vermeye hazır olduğu"nu açıkladı.


 
 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Mark Regev,Türkiye-İsrail ilişkilerinin ABD Başkanı Barack Obama'nın Kudüs ziyareti sırasında gündeme gelebileceğini belirterek, ''İsrail, Türkiye ile ilişkilerini iyileştirmeye hazır. Umarız, sürecin akışını değiştirme imkanımız olur'' dedi.

ABD Başkanı Obama'nın üç günlük ziyaretinin ayrıntılarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Sözcü Regev, ziyaretten ötürü heyecanlı olduklarını ifade ederek, ''Bu ziyareti başarılı kılmak için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Ziyaretin ABD ve İsrail arasındaki özel ilişkiyi sergilemek için fırsat teşkil edeceğini belirten Regev, İsraillilerin de ABD'nin devletlerine verdiği destekten ötürü duydukları minnet ve memnuniyeti dile getirme fırsatı bulacaklarını söyledi. Regev, Obama'nın temasları sırasında İran'ın nükleer faaliyetleri, Suriye'deki durum ve İsrail-Filistin barış süreci olmak üzere üç ana konunun ağırlıklı olarak ele alınacağını kaydetti.

Tarihi ödüne hazırız 

Başbakan Netanyahu'nun, ''İsrail'in, Filistin'le olan ihtilafı kalıcı biçimde sona erdirmek için tarihi nitelikte bir ödün vermeye hazır olduğunu'' açıkladığını hatırlatan Regev, ABD ile bu sürecin nasıl ileriye götürülebileceğini ele alacaklarını belirtti. ''Kalıcı, doğrulanabilir ve güvenliği ön planda tutan'' bir barış sürecinden yana olduklarına değinen Regev, Netanyahu'nun, ödün vermeye hazır olduğunu söylerken bunun karşılıklı bir hareket olması gerektiğini de vurguladığını kaydetti.

Regev, ''Barış sürecinde bir atılım yapacaksak, her iki taraf da esneklik ve liderlik göstermeli'' diye konuştu. ''ABD ile bu süreci tekrar harekete geçirmek için çalışıyoruz'' diyen Regev, İsrail'in ön koşulu olmadığını vurgulayarak, Filistin tarafının da barışa olan bağlılığını dile getirmesi gerektiğini söyledi.  ''Doğrudan, yüz yüze görüşmelere geri dönmenin bir yolunu bulmalıyız'' ifadesini kullanan Regev, Filistin'den, İsrail devletinin meşruiyetini kabul etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye gündeme gelebilir

Regev, AA muhabirinin Obama'yla görüşmelerde Türkiye-İsrail ilişkilerinin ele alınıp alınmayacağına ilişkin sorusu üzerine, ''Gündeme gelebilir'' yanıtını verdi. Sözcü Regev, ''İsrail, Türkiye ile ilişkilerini iyileştirmeye hazır. Ankara ve Kudüs arasındaki iyi ilişkilerin, her iki ülkenin de yararına olacağına inanıyoruz. Umarız, sürecin akışını değiştirme imkanımız olur'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.