SON DAKİKA
Hava Durumu

Florece Hartmann'a hapis cezası

Fransız gazeteci Florece Hartmann, Milosevic davasına ilişkin gizli belgeleri yayımladığı gerekçesiyle 7 gün hapis yatacak.    

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Florece Hartmann'a hapis cezası
Fransız gazeteci Florece Hartmann, Milosevic davasına ilişkin gizli belgeleri yayımladığı gerekçesiyle 7 gün hapis yatacak.
 

 

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICTY) 2009 yılından bu yana yargılanan “Bosna Kasabı” olarak bilinen eski Sırp lider Radovan Karadzic’in önceki gün yapılan karar duruşması öncesinde gözaltına alınan Fransız gazeteci ve mahkemenin eski sözcüsü Florece Hartmann’ın 7 gün tutuklu kalacağı bildirildi.


ICTY’den yapılan açıklamaya göre Hartmann, 2007 ve 2008 yıllarında bir kitabı ve makalesinde mahkemeye ait gizli belgeleri kullandığı gerekçesiyle o dönem 7 bin avro para cezasına çarptırıldı.


Söz konusu meblağı ödemediği için cezası 7 gün hapse dönüştürülen Hartmann, 2011 yılında hakkında çıkarılan yakalama emri gereği önceki gün mahkeme önünde tutuklandı.


Hartmann’ın Slobodan Milosevic davasına ilişkin gizli belgeleri yayımlayarak mahkemeyi tahkir ettiği ileri sürülüyor.


Bosna Savaşı sırasında farklı bölgelerde gazetecilik yapan Hartmann, 2000-2006 döneminde ICTY'de sözcülük görevinde bulunmuştu.


Bosnalı kurban yakınlarının gözaltına alınmaması için büyük çaba harcadığı Hartmann, Fransız makamları tarafından da daha önce mahkemenin isteğine karşın iade edilmemişti.


Muhabir: Yasin Yağcı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.