SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'ya eski sömürgelerinden destek

Mali'nin kuzeyini kontrol altında tutan militanlara karşı Mali birlikleriyle operasyon başlatan Fransa'ya askeri destek eski sömürgelerinden

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fransa'ya eski sömürgelerinden destek
Mali'nin kuzeyini kontrol altında tutan militanlara karşı Mali birlikleriyle operasyon başlatan Fransa'ya askeri destek eski sömürgelerinden geldi.


 
 

Batı Afrika ülkeleri genelkurmay başkanları, Mali'nin başkenti Bamako'da bir araya gelerek beklenen bölgesel müdahale gücü ile ilgili görüşmelerde bulundu. Bölgesel güce liderlik etmesi beklenen Nijerya'nın müdahale için 900 asker göndermesi planlanıyor. Nijerya'nın 190 askeri Mali'ye gönderdiği ifade ediliyor.

Nijerya'nın yanı sıra güce Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi Gana, Nijer, Senegal, Burkina Faso ve Togo'nun 500'er, Benin'in ise 300 askerle katılması bekleniyor.

ECOWAS üyesi olmayan Çad'ın ise müdahaleye 2000 askerle destek vereceği belirtiliyor.
Avrupalıların başlıca köle ticaret merkezi olarak kullandıkları bölgedeki müdahaleye daha çok eski Fransız sömürgesi olan ülkeler destek veriyor. Nijerya ve Gana dışındaki ülkeler yaklaşık 100 yıl boyunca Fransızlar tarafından yönetildi.

Yabancı asker sayısı 6 bini aşacak

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Mali'de isyancılara karşı askeri operasyonlara katılan Fransız birliklerinin sayısının 1.400'e çıktığını açıkladı.

Fransa, önümüzdeki günlerde bu sayıyı kademeli olarak 2 bin 500'e çıkartmayı planlıyor. Bölgedeki ülkelerin vereceği 3 bin 700 askerlik kuvvetle dışarıdan gelerek askeri müdahaleye katılan asker sayısı 6 bini aşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.