SON DAKİKA
Hava Durumu

Gannuşi yeniden Nahda Hareketi Genel Başkanı seçildi

Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanlığı'na yeniden hareketin lideri Raşid el-Gannu

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gannuşi yeniden Nahda Hareketi Genel Başkanı seçildi
Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanlığı'na yeniden hareketin lideri Raşid el-Gannuşi seçildi. Başkent Tunus'taki Radis Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede divan başkanlığını yapan Ali el- Arid oylama sonrası yaptığı konuşmada, " Gannuşi rakipleri karşısında büyük bir farkla yeniden genel başkan seçildi." dedi. 






Arid, "Delegelerin oylaması neticesinde Gannuşi 800, rakipleri Fethi el-İyadi 229, Muhammed el-Akrut 29 oy aldı" ifadelerini kullandı.

Geçen Cuma günü başlayan kongre bu sabah itibarıyla sona erdi.

Nahda Hareketi Partisinin 10'uncu Genel Kongresi için hukukçu Abdulfettah Moro, El-Habib el-Levz, Raşid el-Gannuşi, Abdulmecid en-Neccar, Abdullatif el-Mekki, Abdulhamid el-Celasi, Fethi el-İyadi ve Muhammed el-Akrut genel başkanlığa aday olmuştu.

Zeynel Abidin Bin Ali’nin iktidarı bıraktığı 14 Ocak 2011 devrimi sonrasında Tunus'ta siyasi alana resmi olarak giren Nahda Hareketi, Raşid el-Gannuşi ve hukukçu Abdulfettah Moro tarafından 1972'de gizli bir hareket olarak kuruldu.

Ekim 2014'te yapılan parlamento seçimlerinde 69 milletvekili kazanan Nahda Hareketi, Nida Tunus Partisi'nin ardından ikinci parti olarak parlamentoda yerini aldı. Nida Tunus Partisi'nden bazı milletvekillerinin istifası neticesinde şu anda 69 milletvekiliyle mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Nahda Hareketi Partisi, hükümette kısmi olarak temsiliyetini sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.