SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazze ziyaretinin ertelenmesi iyi olacak

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ''Başbakan Erdoğan'a, Gazze ziyaretinin ertelenmesinin daha iyi olacağını düşündüğümüzü ifade ettik" d

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ''Başbakan Erdoğan'a, Gazze ziyaretinin ertelenmesinin daha iyi olacağını düşündüğümüzü ifade ettik" dedi.


 
 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Potansiyel Gazze ziyaretiyle ilgili olarak da biz Başbakan Erdoğan'a, bunun ertelenmesinin daha iyi olacağını ve bazı nedenlerle bu ziyaretin şu anda gerçekleşmemesi gerektiğini düşündüğümüzü ifade ettik" dedi.

Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı için İstanbul'da bulunan John Kerry, Conrad Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze seyahatine ilişkin bir soru üzerine Kerry, şunları söyledi:

"Potansiyel Gazze ziyaretiyle ilgili olarak da biz Başbakan Erdoğan'a, bunun ertelenmesinin daha iyi olacağını ve bazı nedenlerle bu ziyaretin şu anda gerçekleşmemesi gerektiğini düşündüğümüzü ifade ettik.

Başbakanın tabii ki ne yapacağına veya yapmayacağına karar verme hakkı var ama bizim düşüncemiz şu ki bu ziyaretin zamanlaması, yoluna sokmaya çalıştığımız barış süreci için kritik. Tarafların dikkatinin dışarıdan mümkün olduğunca az dağıtılmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu ziyaret için doğru koşulların beklenmesinin daha yararlı olacağını düşünüyoruz.

Başbakan, bizi hüsnükabulle dinledi. Bu konuda çok düşünceli ve hassas olduğunu düşünüyorum. Gerekirse Washington'a geldiğinde de bu konuda ayrıca görüşülebilir. Şunu vurgulamak istiyorum ki Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu süreçte yardımcı olmak konusunda son derece yapıcı ve istekliler ve bugüne kadar da böyle davrandılar. Onları, bu iklime yararlı katkı sağlayıcılar olarak görüyoruz."

-Türkiye-İsrail ilişkileri-

Kerry, Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşmanın İran'ın henüz çözümlenmiş olmayan nükleer çalışmalarının yarattığı sorun, terörle mücadele ve Suriye'deki kriz gibi konularda kendilerini daha güçlü kılacağını kaydetti.

İsrail'in Türkiye'den İran'a saldırıda kullanılabilecek bir üs istediği yönündeki haberlerin sorulması üzerine Kerry, bu konuda yorum yapmasına zemin olabilecek herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi. Kerry, kamuoyuyla paylaşılmamış böyle bir görüşmeyle ilgili, gerçekten olsa bile, yorum yapmasının uygun olmayacağını ifade etti.

Filistin Başbakanı Selam Feyyad'ın istifasıyla ilgili bir soru üzerine Kerry, Feyyad'ın, sürdürülebilen bir otoritenin yerleşmesinde faydası bulunduğunu ve istifasından dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın uluslararası toplumun kaygılarını anladığını bildirdi. Kerry, "Hedefimiz, bir insana dayalı olabilecek hedeften çok daha büyük. Önümüzdeki hafta ve aylarda, bu konuda yol haritasının çıkmasını ümit ediyoruz" dedi.

Daha önce saat 13.00'te yapılacağı duyurulan basın toplantısı, saat 15.50'de başladı. Gazeteciler, basın toplantısının yapılacağı salona iki güvenlik kontrolünden geçerek alındı ve eşyalarını bıraktıktan sonra dışarı çıkarıldı. Polis köpeklerince yapılan kontrollerin ardından gazeteciler, yeniden güvenlik kontrolünden geçirilerek, salona alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.