SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazze'de dev Yetim Merkezi açıldı

Gazze’de Cansuyu Derneği tarafından finanse edilen 650 kişilik dev yetim merkezinin açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez taraf

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gazze'de dev Yetim Merkezi açıldı
Gazze’de Cansuyu Derneği tarafından finanse edilen 650 kişilik dev yetim merkezinin açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından yapıldı.
. Bölgede yaşayan yetimlere hizmet verecek olan merkezin açılışını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Filistin eski Devlet Başkanı İsmail Heniye gerçekleştirdi. Törene çok sayıda davetli katıldı. Açılış ardından yetkililerin bina içerisini gezerken yüzlerce çocuklar Filistin ve Türk bayrakları taşıdı.
Açılışta konuşan Görmez, yetim merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cansuyu Derneği’nin yaptırdığı Gazze Erbakan Yetim Merkezi’nde 550 Lise ve İköğretim, 100 de anaokulu öğrencisi bulunuyor. Anadolu halkının sevgisi ile inşa edilen Gazze yetim merkezinin içerisinde eğitim merkezleri, sağlık merkezi, oyun salonu, yüzme havuzu, yeşil alanlar, çok amaçlı salon, antrenman sahası, bilgisayar odaları, kütüphane ve rehabilitasyon merkezi de mevcut.

BİR YETİMİN AYLIK MASRAFI 90 LİRA
Düzenlediği yurt dışı yardım organizasyonları ile Türkiye'nin üstlendiği insani sorumluluğu en iyi şekilde yerine getiren Cansuyu, yetim yürekler için de birçok noktada sorumluluk üstleniyor. Bir yetimin bir aylık bütün ihtiyaçları 90 lira karşılığında karşılanabiliyor. Projeye destek vermek isteyen hayırseverlerin asgari 6 ay bu yardımı yapma zorunluluğu bulunuyor. Altı ay yardım yapmaya gücü olmayanların yaptıkları yardımlar da bir havuzda toplanarak 6'şar aylık yardım yapılacak şekilde yetimlere ulaştırılıyor.
Derneğin verdiği bilgilere göre aylık 90 liraya yetimin bütün eğitim masrafları, sağlık harcamaları, giysi ihtiyaçları ve bütün iaşesi karşılanıyor. Bir yetime sahip çıkıldığı zaman yetim ile hayırsever aile arasındaki mektuplaşma trafiği organize ediliyor. Özellikle bayramlarda bu mektuplaşma teşvik ediliyor, yetimlerin evlerinde yahut kaldıkları yerlerde video çekimleri yapılıp hayırsever aileye bir CD ile selam ve dualar ulaştırılıyor ve zaman zaman telefon görüşmeleri de ayarlanıyor
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.