SON DAKİKA
Hava Durumu

Geçişler muhaliflerin kontrolünde

Suriye'de Esed birliklerine karşı mücadele eden muhalifler bir süre önce ele geçirdikleri İdlib yakınlarındaki eski Bab-el Hava Sınır K

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2013 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye'de Esed birliklerine karşı mücadele eden muhalifler bir süre önce ele geçirdikleri İdlib yakınlarındaki eski Bab-el Hava Sınır Kapısı'nda geçişleri kontrol altında tutmaya çalışıyor.


 
 

AA muhabirleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 7 ay önce Esed güçlerinden ele geçirdikleri yeni Bab-el Hava Sınır Kapısı'ndan sonra, buraya 10 kilometre uzaklıktaki eski sınır kapısını da kontrol altına alan muhalifleri görüntüledi.

Yaklaşık 3 ay önceki çatışmanın izlerinin görüldüğü sınır kapısındaki bir binayı karakola dönüştüren muhalifler, hem kendi, hem de Esed birliklerinden ele geçirilen silahlarla elleri tetikte bekliyor. Muhalifler, çatışmalar sırasında tahrip ettikleri Suriye ordusuna ait iki tankı da yol kenarında siper amaçlı kullanıyor.

Kullanılamayacak durumdaki tankların üzerine ağır makineli tüfekler yerleştiren muhalifler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden yol güzergahında geçişleri de takip ederek, şüphelendikleri araçları durdurarak arıyor.

İdlib'i korumak için Şam'dan geldiler

Eski Babel Hava Sınır Kapısı ile İdlib kentine bağlı Atme kasabasına giden yol güzergahı arasındaki belirli noktalarda gruplar halinde bekleyen muhaliflerden Ebul Kattadem, İdlib'i korumak için Şam'daki ordudan bölgeye geldiklerini söyledi.

AA objektiflerine, elindeki makineli tüfekle bir grup arkadaşını da yanına alarak imha ettikleri Suriyeordusuna ait tankın üzerinde görüntü veren Ebul Kattadem, ''Eski sınır kapısı ve İdlib'i muhafaza ediyoruz. Allah'ın iziniyle zaferimiz kısa süre içinde olacak. Suriye'deki bu düzenin gitmesi yakın bir zamanda olacak. Esed'in zulmü ve gidişi yakındır'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.