SON DAKİKA
Hava Durumu

Görgü tanıkları üniversiteye saldırıyı anlattı

Yardım amacıyla Halep'te bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, üniversiteye saldırıda yaşadıklarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yardım amacıyla Halep'te bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, üniversiteye saldırıda yaşadıklarını anlattı.


 
 

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Halep Üniversitesi'ne yönelik saldırısı sırasında yardım amacıyla bölgede bulunan İHH üyeleri, 87 kişinin öldüğü saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Yardım amacıyla bölgede bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, saldırıda yaşadıklarını  anlattı. İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi yardım görevlisi Ercan Bozkurt, saldırının savaş uçaklarıyla düzenlediğini gördüklerini söyledi.

Saldırı sırasında olay yerinde olduklarını belirten Bozkurt, ''Halep Üniversitesi'ne yapılan bombalı saldırının tanıkları olarak İHH ve Özgür-Der ekipleri yardım dağıtmak için olay yerine 200 metre yakınlığında bulunuyorlardı. Olayın muhalifler tarafından canlı bomba olarak yapıldığı iddia edilmiş. Bu tamamen asılsız ve çarpıtma bir haberdir. Ben o esnada Nurettin Zengi Tugayları Komutanı Azzam Hac Ömer ile görüşüyordum'' diye konuştu.

Bozkurt, ''Çok şiddetli bir patlama oldu. Uçaklardan yine ölüm yağıyordu. Uçakları gözlerimizle gördük. Nereyi vuracakları merak ediliyordu. Birden şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Hatta komutan kendini bana siper etmemiş olsaydı çok ağır yaralanacaktım. Cam parçaları içinde kaldık. Komutan uçaklardan varil bombalarının atıldığını söyledi'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.