SON DAKİKA
Hava Durumu

Görmez Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılacak

  Miraç Kandili programı için Kudüs’e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs’te Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosloğu

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 00:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Görmez Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılacak
 

Miraç Kandili programı için Kudüs’e giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs’te Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosloğu Büyükelçisi Mustafa Sarnıç ve diğer Türk yetkililer tarafından karşılandı.

Kudüs'e öğleden sonra ulaşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, akşam ve yatsı namazlarını Mescid-i Aksa’da kılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, tarihi olarak yorumlanan ziyaretinde havaalanında yaptığı açıklamada, söz konusu ziyareti gecikmiş bir ziyaret saydığını belirterek, "Filistinli kardeşlerimizin davetiyle Miraç Kandili arefesinde Mescid-i Aksa'da olmak, onlarla birlikte namaz kılmak, onlarla birlikte İsra ve Miracı idrak etmek bizim için çok büyük bir bahtiyarlık" dedi.

Bütün İslam aleminin Miraç Kandilini şimdiden kutladığını belirten Başkan Görmez, "Duygularımızla, düşüncelerimizle, davranışlarımızla daha yücelere yükselmemize vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Kalbimizin semasına Miraç etmeyi Rabbim nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) bugün Kudüs’te düzenleyeceği iftar programına da katılacak olan Başkan Görmez, ziyaretinin ikinci gününde Kudüs dini temsilcileriyle buluşmasının ardından Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.