SON DAKİKA
Hava Durumu

Güneş enerjisi ile dünyayı dolaşan uçak Japonya'ya inecek

Dünya etrafındaki seyahatini güneş enerjisi ile gerçekleştiren Solar Impulse 2, Hawaii’ye ulaşmak üzere dün başladığı yolculuğu sırasında gör

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Güneş enerjisi ile dünyayı dolaşan uçak Japonya'ya inecek
Dünya etrafındaki seyahatini güneş enerjisi ile gerçekleştiren Solar Impulse 2, Hawaii’ye ulaşmak üzere dün başladığı yolculuğu sırasında görülen kötü hava koşulları nedeniyle Japonya’ya zorunlu iniş yapma kararı aldı.
Sadece güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2, yakıt kullanmadan gerçekleştireceği tarihi dünya turuna 9 Mart’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’den havalanarak başlamıştı. Seyahati boyunca sırasıyla Umman, Hindistan, Burma ve son olarak Çin’e uğrayan Solar Impulse 2, buradaki kötü hava koşulları nedeniyle seyahatine 2 ay ara vermişti. Pasifik Okyanusu’nu geçerek Hawaii’ye ulaşmak üzere dün Çin’deki ikinci durağı olan Nankin kentinden havalanan uçak kötü hava koşulları nedeniyle, Japonya’nın Nagoya kentine zorunlu iniş yapma kararı aldı. Solar Impulse 2 pilotu, Çin’den Hawaii’ye 6 gün sürecek seyahatin 36.saatindeydi. Uçağın Nagoya kentinde bulunan Kamaki alanına akşam saatlerinde iniş yapması bekleniyor.
Solar Impulse 2’nin uçuşunu Monako’daki kulesinden takip eden Bertrand Piccard, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz gözü kara insanlar değiliz, biz kaşifiz. Güvenliği, tüm önceliklerimizin önüne koymak zorundayız. Herkes son derece mutlu ancak, hava koşulları memnun değil” dedi. Solar Impulse 2’nin Nagoya kentine iniş yaptığını kaydeden, Piccard, “Devam etmek için hava koşullarının düzelmesini bekliyoruz” dedi.
Takım sözcüsü ise, pillerin dolu olduğunu belirtirken, uçağın pilotu Andre Borschberg sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, uçuşuna ara vermek zorunda olduğu için hayal kırıklığına uğradığını belirterek, Japon yetkililerin verdiği destek için teşekkür etti.
17 bin güneş paneli ile çalışan Solar Impulse 2 uçağını kullanan İsviçreli pilot Andre Borschberg, 5 gün sürecek tarihi 8 bin 175 kilometrelik seyahati kapsamında Pasifik Okyanusu’nu geçerek yedinci durağı olan Hawaii’ye ulaşmak üzere dün Çin’den yola çıkmıştı. Dünya turunun tamamlanmasıyla Solar Impulse 2, dünyanın çevresini yakıtsız olarak sadece güneş enerjisi ile dolaşan ilk uçak, Solar Impulse 2’nin mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve Andre Borschberg ise dünyanın çevresini güneş enerjisi ile dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.