SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hakkaniyetin anahtarı Müslüman Kudüs'te gizli'

Yazar Kaplan, Müslümanların bu yüzyılda yaşadığı krizden ve yeni bir medeniyet fikrine olan i

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Hakkaniyetin anahtarı Müslüman Kudüs'te gizli'

Yazar Kaplan, Müslümanların bu yüzyılda yaşadığı krizden ve yeni bir medeniyet fikrine olan ihtiyaçtan bahsederek "Barışın ve hakkaniyetin anahtarı Müslüman Kudüs'te gizlidir.” dedi.


Yazar Yusuf Kaplan, Lübnan'daki Beyrut Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği organizasyon kapsamında 61’inci Uluslararası Beyrut Kitap Fuarı’nda “Küresel Krizler ve Bir Çıkış Yolu Olarak İslam Medeniyet Projesi” başlıklı konferans verdi.


İslam dünyasının tarihte daha önce yaşamadığı ölçekte bir kriz yaşadığını belirten Kaplan, “İlk krizi Bağdat’ın işgali ve Kurtuba’nın düşmesiyle yaşadık. Büyük tarihçiler, 'İslam sanki tarihten çekilmek üzereydi' der. Her şeylerini kaybetti Müslümanlar. Tek bir şeylerini kaybetmediler, inançlarını. Kendilerine olan güvenlerini yitirmediler.” diye konuştu.



Osmanlı medeniyet tecrübesi hala aşılamadı

Avrupa’nın ise 1648’de Westfalya barışıyla yeni bir düzen kurduğunu ancak bunun 1945’te çöktüğünü söyleyen ve Osmanlı medeniyet tecrübesinin hala aşılamadığını aktaran Kaplan, “Avrupa toparlanamayacak. Çünkü Müslümanları Endülüs’ten sürdüler. Hristiyan olmayanı yakarız dediler. İslam medeniyeti tarihinin hiçbir döneminde Müslümanların diğer medeniyetlerin kökünü kazıdıklarına dair bir örnek yok. Bizde savaşın bile hukuku vardır.” diye konuştu.



 Barışın ve hakkaniyetin anahtarı Müslüman Kudüs'te gizli”

"Batı uygarlığının korkular üzerine kurulduğunu bu nedenle ötekileştirmeyi ortaya çıkardığını ayrıca İslam'ın tarihten çekilememesinden dolayı korktuğunu” kaydeden Kaplan, Kudüs’te yaşanan son gelişmelere değinerek şunları kaydetti:


"Bu ciddi bir şey. İslam dünyasında kan gözyaşı almış gidiyor ama İslam’dan korkuyorlar. İslam demir kafese sokulamadı. Sadece 70 yıllık Filistin direnişi bunu ispatlamaya yeter. Biz, insan insanın umududur diyoruz. İnsan insanın ufkudur. İnsan insanın yurdudur. Dolayısıyla Kudüs sadece Müslümanların hakim olduğu dönemlerde adaleti görebilmiştir. Yahudilerin hakim olduğu dönemde kan gövdeyi götürüyor. Bizden korkmasınlar da kimden korksunlar. Aslında barışın ve hakkaniyetin anahtarı Müslüman Kudüste gizli." (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.