SON DAKİKA
Hava Durumu

Halep'te muhalifler ilerliyor!

Suriye'nin Halep kentinde farklı İslamcı gruplar bir araya gelerek ordunun elindeki alanlara yönelik büyük bir operasyon başlattı. Suriye'de

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Halep'te muhalifler ilerliyor!
Suriye'nin Halep kentinde farklı İslamcı gruplar bir araya gelerek ordunun elindeki alanlara yönelik büyük bir operasyon başlattı.

Suriye'deki muhalif birlikler "Halep'in Fethi" adı altında operasyon başlattı. Operasyonda rejim güçlerine ait bazı askeri noktaların kontrolü sağlandı. Şam Cephesi, Ahraruşşam, Nusra Cephesi ve Birinci Alay'ın aralarında yer aldığı muhalif İslamcı grupların Halep'te oluşturdukları ittifakın adı Ensar El-Şeria (Şeriatın Yardımcıları). Ensar El-Şeria, açıklamasında, operasyonun amacının 'Halep kentini özgürleştirmek’ ve kentin ele geçirilmesinin ardından şeriat kurallarına göre yönetilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

En az dokuz kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı çatışmaların El-Zehra mahallesinde yoğunlaştığı ve grupların ordunun elindeki bu bölgeye havan bombaları attığı bildirildi. Operasyonun başlamasının ardından Esed askerlerinin mevzilerini terk ederek kaçmaya başladıkları da gelen bilgiler arasında.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.