SON DAKİKA
Hava Durumu

Halep'te 'yıkıntılar arasında' sebze bahçesi

Suriye'nin, insani durumun giderek kötüleştiği Halep kentinde yaşayan Abdullah el-Kıtmavi, enkazların arasında yetiştirdiği sebzelerle gıda ihtiy

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Halep'te 'yıkıntılar arasında' sebze bahçesi
Suriye'nin, insani durumun giderek kötüleştiği Halep kentinde yaşayan Abdullah el-Kıtmavi, enkazların arasında yetiştirdiği sebzelerle gıda ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.
 

 

 

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin muhaliflerin tek çıkış kapısı olan Halep'teki Kastillo yolunu kontrol altına almasıyla bölge halkının çektiği sıkıntılar daha da artarken Suriyeli Kıtmavi, "Durumun bu noktaya geleceği iki yıldan bu yana yaşananlardan belliydi. Bu nedenle oturduğumuz bölgedeki yıkıntılar arasında sebze yetiştirmeye başladım." dedi.


AA muhabirine konuşan Kıtmavi, küçük bir alana patates, biber, domates ve nane ektiğini belirterek, kendisi ve komşularının evlerinin yıkılmasının ardından sebze yetiştirme kararı aldığını dile getirdi.



 "BAHÇEM, TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMASA DAHİ KENTTE KALACAĞIMIZIN SEMBOLÜ"

Kıtmavi, yetiştirdiği sebzelerle ailesinin gıda ihtiyacını karşıladığını ancak fazla gelenleri de oldukça uygun bir fiyat karşılığında komşularına sattığını ifade etti.


"Bahçem, taş üstünde taş kalmasa dahi kentte kalacağımızın sembolü" diyen Kıtmavi, süreç ne kadar uzarsa uzasın teslim olmayacaklarını sözlerine ekledi.


Rejim güçleri, geçen hafta Halep'in muhaliflerin kontrolündeki kısmının tek çıkış noktası olan Kastillo yolunu kontrol altına almış, kente giriş ve çıkışlar durmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.