SON DAKİKA
Hava Durumu

Hamas ve Fetih uzlaşıya çok yakın

Gulf Business dergisinin son sayısında Arap dünyasının en etkili 50 ismi arasında gösterilen Filistin'in en zengin işadamı Munip R. Masri,

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2013 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2013 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gulf Business dergisinin son sayısında Arap dünyasının en etkili 50 ismi arasında gösterilen Filistin'in en zengin işadamı Munip R. Masri, Hamas ve Fetih arasında kısa süre içinde uzlaşma sağlanacağı tahmininde bulundu.


 
 

İşadamı Munip R. Masri, '' Hamas veFetih uzlaşıya çok yakınlar. İşin içinde Mısır var, Türkiye var, diğer Araplar var. Birleşme tarihi takvime bile bağlandı diyebilirim'' dedi.
Batı Şeria'daki Nablus dağının tepesinde yer alan şatosunda açıklamalarda bulunan Masri, siyasetten, ekonomiye pek çok konuda görüşlerini açıkladı.

Biz Türklerin parçasıyız

Açıklamalarına geçen kasım ayında Birleşmiş Milletler'de Filistin'in 'Gözlemci Devlet' statüsü kazandığı oylamayla başlayan Masri şunları söyledi:

''O gün orada Devlet Başkanımız Mahmud Abbas'ın yanında, onu tebrik eden ilk isim Arap dünyasının dışından biriydi. O isim Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu idi. Sonrasında kutlamalar yine Türk evinde devam etti. Hala hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. Biz Türklerin parçasıyız. Filistin'in Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olarak kalmasını inanın çok isterdim, çünkü Sykes-Picot anlaşmasıyla Türkiye'den sonra buraya gelenlerin tümü, Fransızlar, İngilizler bize değil hep İsrail'e ve Yahudilere yardım ettiler'' dedi.

Fetih -Hamas uzlaşı görüşmeleri

Hamas veFetih arasında uzlaşı için kurulan '' Filistin Forumu'' adlı sivil toplum örgütünün de başkanlığını yürüten Masri, Kahire'de yürütülenHamas- Fetih uzlaşma çalışmalarında gelinen son nokta için şunları söyledi:

'' Hamas veFetih uzlaşıya çok yakınlar. Daha öncekilerden bu seferki çok farklı. Uzlaşacaklar. Bu yaşamak ya da ölmek arasında bir seçenek. İşin içinde bu sefer Mısır var, Türkiye var, diğer Araplar var. Birleşme tarihi takvime bile bağlandı diyebilirim. Yeni hükümet olunca bölünme de sona erecek. Ne zaman olacak. Bir ay içinde yeni uzlaşı hükümeti oluşacak ve seçimlere gidilecek. Belki bu süreç iki aya da sarkabilir.''

Yeni intifada ihtimali

Masri, İsrail'in 1967 sınırlarına dayalı başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni kabul etmemiz halinde bölgede önemli gelişmelerin olacağı tahmininde bulundu. Masri, ''Çok büyük bir intifada adım adım yaklaşıyor'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.