SON DAKİKA
Hava Durumu

Hindistan'da aşırı sıcaklar öldürüyor

Hindistan’ın bazı bölgelerinde 47 dereceye ulaşan aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 700’ü aştığı bildirildi. Hind

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hindistan'da aşırı sıcaklar öldürüyor
Hindistan’ın bazı bölgelerinde 47 dereceye ulaşan aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 700’ü aştığı bildirildi.
Hindistan’ın bazı bölgelerinde 47 dereceye ulaşan hava sıcaklıkları nedeniyle çok sayıda can kaybı yaşandığı bildirildi. Bir haftadan daha az bir süredir ülkeyi etkisi altına alan boğucu sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 700’ü geçtiği açıklandı. Hindistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, aşırı sıcakların yaşandığı Andra Pradesh eyaletinde son 4 günde en az 550, Telangana eyaletinde ise 215 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Hindistan Meteoroloji Dairesi Başkanı B.P. Yadav, tarafından yapılan açıklamada ise, dün ülkenin Orissa eyaletine bağlı Angul bölgesinde hava sıcaklıklarının 47 dereceye ulaştığı ve bu sıcaklıkların tarih boyunca en yüksek seviye olduğu belirtildi. Meteorolojiden yapılan açıklamada ise, aşırı sıcakların birkaç gün daha etkili olacağı ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.