SON DAKİKA
Hava Durumu

Hırvatistan Türkiye'den 476 sığınmacı alacak

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac, Hırvatistan'ın Türkiye'den 476 sığınmacıyı kabul edeceğini açıkladı. &nbs

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hırvatistan Türkiye'den 476 sığınmacı alacak
Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac, Hırvatistan'ın Türkiye'den 476 sığınmacıyı kabul edeceğini açıkladı.
 

 

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac, Hırvatistan'ın Türkiye'den 476 sığınmacıyı kabul edeceğini açıkladı.Berlin'de düzenlenen "Avrupa Birliği'nde iltica ve göç" konulu konferansta konuşan Kovac, Türkiye ve AB arasında sığınmacılarla ilgili mutabakatın bir benzerinin Kuzey Afrika ülkeleriyle de imzalanması gerektiğini söyledi.

Sığınmacıların AB üyeleri arasında kota sistemiyle dağıtılması konusunda ülkesinin taahhüdüne bağlı olduğunu vurgulayan Kovac, "Hırvatistan olarak daha önce verdiğimiz sözü tutacak ve Türkiye'den 476 sığınmacı kabul edeceğiz. Ancak en büyük sorun, bu kişileri Hırvatistan'da tutmak olacak. Çünkü bu insanlar Almanya'ya, Avusturya'ya, İsveç'e ve Hollanda'ya gitmek isteyecek." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.