SON DAKİKA
Hava Durumu

Humus'a top ateşi: 136 ölü

Suriye ordusunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 15'i çocuk, 12'si kadın olm

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2013 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2013 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye ordusunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 15'i çocuk, 12'si kadın olmak üzere ölü sayısının 136'ya yükseldiği bildirildi.


 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin sabahtan bu yana hava ve karadan muhaliflere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'ın banliyölerinde 58, Dera ve Humus'ta 15'er, Halep ve İdlib'de 11'er, Hama'da 12, Kuneytra'da 7, Deyru'z Zor'da 6 ve Lazkiye'de 1 olmak üzere ülkedeki olaylarda ölü sayısının 136'ya çıktığını duyurdu.

Muhalif İslam Tugayı, Şam'da 50 rejim askerini esir aldı

Bu arada, Esed rejimine karşı savaşan muhalif İslam Tugayı'nın başkent Şam'ın Batı Guta bölgesinde aralarında 3 üst düzeyde subayın da yer aldığı 50 askeri esir aldığını belirtenSuriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Şam'ın Berze banliyösünde birkaç tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiğini ve iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Şam'ın farklı bölgelerinde şiddetli patlama seslerinin geldiğini ileten SRGC, güvenlik güçlerinin kentin Duma, Haresta, Doğu Guta, Dareya ve Mudamiye bölgelerini top ateşine tutması sonucu onlarca evin hasar gördüğünü ifade etti.

Haseke'de 28 asker birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldı

Kuzeydeki İdlib ve Halep kentinde iki ordu arasında yoğun sokak çatışmaların yaşandığına değinen SRGC, kuzeydeki Haseke kentinde ise aralarında üst düzeyde subayların da bulunduğu 28 askerin mühimmatlarıyla birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını aktardı.

Rejimin iç kesimlerdeki Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Halidiye, Bab-ı Amr ve İnşaat bölgelerine havadan ve karadan operasyonlar düzenlediğini kaydeden SRGC, Humus'un Rastan ilçesinin sabahtan bu yana top ateşine tutulduğunu ve ilçeden yoğun dumanların yükseldiğini ifade etti.

SRGC, Dera, Deyru'z Zor, Hama ve İdlib'de operasyonların gece de devam ettiğini ve iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.