SON DAKİKA
Hava Durumu

İdlib'e hava saldırısı: 3 ölü

İdlib'de divil yerleşimlere düzenlenen saldırıda 3 çocuk hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İdlib'e hava saldırısı: 3 ölü

İdlib'de divil yerleşimlere düzenlenen saldırıda 3 çocuk hayatını kaybetti.

Suriye’deki İdlib "gerginliği azaltma bölgesi" sınırları içindeki sivil yerleşimlere düzenlenen hava saldırısında aynı aileden 3 çocuk hayatını kaybetti.


İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren İdlib ilinin kırsalındaki sivil yerleşim yerlerinin yoğun hava saldırısı altında kaldığını belirtti.


İdlib'in güneyindeki Nikayir köyündeki sivil yerleşimlerine düzenlenen hava saldırısında aynı aileden üç çocuğun hayatını kaybettiğini dile getiren Hac Yusuf, saldırıda üç sivilin de yaralandığını söyledi.


Hac Yusuf, gün içinde İdlib'in güney kırsalındaki köylerin, hava ve karadan saldırılara hedef olduğunu kaydetti.



Senenin başından bu yana 666 sivil hayatını kaybetti

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürlüğünün yılbaşından bu yana Esed rejimi ve destekçilerinin hava ve kara saldırılarından hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin paylaştığı rakamlara göre, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere toplam 666 sivil hayatını kaybetti, 4 bin 204 sivil yaralandı.


Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib, 4-5 Mayıs 2017 tarihli Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Askeri muhalif ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölge, halen Esed rejimi ve zaman zaman Rusya’nın saldırılarına maruz kalıyor. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.