SON DAKİKA
Hava Durumu

İhvan Lideri İsmail, zindanda şehit oldu

Mısır’da darbeden sonra yasaklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatının liderlerinden Ferid İsmail, hapiste hayatını kayb

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2015 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İhvan Lideri İsmail, zindanda şehit oldu


Mısır’da darbeden sonra yasaklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatının liderlerinden Ferid İsmail, hapiste hayatını kaybetti.

3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan Müslimin) liderlerinden Ferid İsmail, sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybetti. Kaynaklar, İsmail’in ölmeden birkaç gün önce Zagazig bölgesinde bir hapishaneden Kahire Hastanesi'ne gönderildiğini belirtti.  57 yaşındaki Ferid İsmail, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılıp tutuklanan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde parlamento üyesiydi. İsmail, Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanmıştı.  Hasta olan İsmail’in sağlık durumu hapisteyken daha da kötüleşti. Mısır’da Meşruiyete Destek ve Darbeye Karşı Koalisyonu, İsmail’in ölümünün hapishane idaresinin ihmalkâr davranmasından kaynaklandığını belirtti.  Teşkilata bağlı Adalet ve Hürriyet Partisi de, Mısır güvenlik güçlerini İsmail’in ölümünden sorumlu tutarak, hapishane yönetiminin kendisine gereken ilaçları vermediğini dile getirdi.

'Mahkeme Kabul etti, hapishane uygulamadı'  İsmail’in avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Reuters’e yaptığı açıklamada, “Birkaç defa İsmail’in sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı hastaneye kaldırılması ve orada kalması için mahkemeye talepte bulunduk. Ancak mahkeme kabul ederken hapishane uygulamayı reddetti” dedi.  Adalet kaynaklarına göre, İsmail’in 2013 yılında polisin müdahalesiyle yüzlerce kişinin öldürüldüğü El Nahda ve Rabia meydanlarındaki protestolarda ‘polise karşı şiddet göstermek’ suçuyla 7 yıl hapisle yargılanmıştı.

Kaynak : Al Jazeera Türk








Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.