SON DAKİKA
Hava Durumu

İlber Ortaylı'dan Almanya'ya fırça

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Londra ziyaretinde kabul ettiği Türk asıllı futbolcuları hedef alan Almanya

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İlber Ortaylı'dan Almanya'ya fırça
Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Londra ziyaretinde kabul ettiği Türk asıllı futbolcuları hedef alan Almanya Başbakanı Merkel ve Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Grindel’in yaklaşımını "ilkel" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İngiltere Premier Ligi'nde oynayan 3 Türk futbolcuyu İngiltere ziyareti sırasında kabulü ardından Türk asıllı Alman milli futbolcular Özil ve Gündoğan’ın Merkel ve Grindel tarafından hedef alınmasına sert tepki gösteren Ortaylı, “Bazı çevrelerin amaçlarını anlamak kolay değil gibi görünüyor.” dedi. "Almanya gibi kale alınmayacak memleketin böyle davranışlardan kaçınması gerekir" Ünlü tarihçi Ortaylı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir politikacıya, bir partiye saygı göstermek, tasvip etsek de etmesek de her vatandaşın kendisine göre dünya görüşüdür. Buna ilaveten bu ziyaretteki kişi bir cumhurbaşkanıdır. Almanya’nın, ‘asayiş bozulduğu’ gerekçesiyle topraklarında mitinge izin vermemesini anlayabilirim fakat Alman takımlarında oynayan 3 futbolcunun bir cumhurbaşkanına ya da her hangi bir siyasiye (Bu CHP’li de olabilir) saygı sunmalarının, muhabbetlerini belirtmelerinin politikayla ne alakası olabilir. Tut ki olsa bile insanların politik kanaatini açıklamaları yasak mı?” (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.