SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk mesaj Türkiye'ye

Görevine resmen başlayan GKRK'nın yeni başkanı Anastasiadis, ''Türkiye ile yeni dönemde yeni bir ilişkiye hazırız'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2013 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2013 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Görevine resmen başlayan GKRK'nın yeni başkanı Anastasiadis, ''Türkiye ile yeni dönemde yeni bir ilişkiye hazırız'' dedi.



 

Güney Kıbrıs Rum kesiminin (GKRK) yeni başkanı Nikos Anastasiadis, görevine resmen başladı.

Mecliste düzenlenen törenle yemin eden Anastasiadis, daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklediklerini belirterek, ''Türkiye ile yeni dönemde yeni bir ilişkiye hazırız'' dedi.

Anastasiadis, Güney Kıbrıs vatandaşlarına hizmet edeceğini taahhüdünde bulunduğuna, bu konudaki büyük sorumluluğu devraldığına değinerek, Kıbrıs sorununun doruk anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler'in aldığı kararlar temelinde çözülmesi gerektiğini savundu.

Kıbrıslı Türklere de seslenen Anastasiadis, onların haklarını da güvence altına alarak Kıbrıs sorununu en kısa sürede çözülmesini amaçladığını ifade etti.
Anastasiadis, Güney Kıbrıs'ın AB ile olan ilişkilerine de değinerek, AB'den özel değil, adil bir  muamele istediklerini söyledi.

GKRK'inde aksayan sosyal yardımlara ilişkin görüşlerini de açıklayan Rum lider, aksaklıkların giderilmesi için yakın zamanda somut adımlar atılacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.