SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiltere'de Müslüman kadınlara İngilizce eğitimi

İngiliz hükümeti, aşırılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, İngiliz toplumuna entegrasyonlarını sağlamak için Müslüman kadınlara İn

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İngiltere'de Müslüman kadınlara İngilizce eğitimi
İngiliz hükümeti, aşırılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, İngiliz toplumuna entegrasyonlarını sağlamak için Müslüman kadınlara İngilizce dil kursu desteği sağlayacak.
 

 

İngiltere Başbakanı David Cameron, The Times gazetesi için kaleme aldığı "Ayrımcılık bizi birbirimizden uzaklaştırıyor, birleştirmiyor" başlıklı makalesinde, Müslüman kadınlar başta olmak üzere göçmenlerin topluma entegrasyonu için İngilizce seviyelerini geliştirmesi gerektiğini yazdı. Makalesinde, 'Müslüman kadınların toplumdan izolasyonuna sebep olan davranışlara son verilmesi' çağrısında bulunan Cameron, geçen hafta Müslüman kadınlarla yaptığı bir toplantıya atıfta bulunarak, topluma örnek olan harika insanlar ile karşılaştığını ancak cinsiyet ayrımcılığı ve İngiliz yaşamından izole edilmeleri nedeni ile kimilerinin yaşadıklarının endişe verici olduğunu kaydetti.

 
"Entegre toplum" hedefi
Cameron, Birleşik Krallık'taki Müslüman toplumun bazı erkek üyelerinin kadınların evden tek başına çıkmasına ve İngilizce öğrenmesine engel olduğunu, bu durumun da Müslüman kadınların ana akım toplumdan ayrı kalmasına sebep oluşturduğunu belirterek, "İngilizce konuşmakla aşırıcı olmak arasında bir tür sıradan bağlantı var demiyorum. Tabiiki de yok, bunu söylemek çok saçma olurdu. Ancak, eğer İngilizce konuşamıyorsanız, entegre olamazsınız. Bu nedenle, kimliğinizi anlamada bazı zorluklar çekebilir, DAEŞ'in gönderdiği aşırıcı mesaja yönelik daha duyarlı olabilirsiniz" dedi. İngiltere'den Suriye ve Irak'a yaklaşık 700 İngiliz vatandaşının DAEŞ saflarında savaşmak için gittiği tahmin ediliyor. Gidenler arasında birçok genç kız ve kadın da bulunuyor. Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman ülke nüfusunun yüzde 5'ini oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.