SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiltere'nin kaderini muhafazakarlar belirleyecek

Avrupa Ekonomik Topluluğu'na 43 yıl önce Muhafazakar Parti hükümetinde üye olan İngiltere'nin, yine Muhafazakar Parti döneminde AB'den çıkma ihtim

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2016 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İngiltere'nin kaderini muhafazakarlar belirleyecek
Avrupa Ekonomik Topluluğu'na 43 yıl önce Muhafazakar Parti hükümetinde üye olan İngiltere'nin, yine Muhafazakar Parti döneminde AB'den çıkma ihtimali bulunuyor.
 

 

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron'ın yarın Brüksel'deki AB liderleri zirvesinde reform talepleriyle ilgili son görüşmelerini yapması ve ardından ülkesine dönerek referandum tarihini açıklaması bekleniyor. "Birleşik Krallık AB'nin üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunun yönetileceği referandumun, haziran ayında yapılması öngörülüyor. AB ile egemenlik, ekonomi yönetimi, rekabet ve göç başlıkları altında yeniden müzakereler yürüten Cameron, istediğini alması durumunda 28 üyeli birlikte kalınmasından yana kampanya yapacak. Ancak "Avrupa şüpheciliğiyle" bilinen Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin diğer üyelerinin bir kısmının AB'den ayrılmak istediği biliniyor. Chatham House düşünce kuruluşu Avrupa Programı araştırmacısı Prof. Richard Whitman, "Cameron'ın AB üyeliğiyle ilgili yürüttüğü yeniden müzakerelerdeki son aşama oldukça tehlikeli. Cameron'ın müzakerelerden elde ettiklerini, İngiliz halkına nasıl anlatacağı da bu aşamada önemli olacaktır" dedi.



ÜLKESİNİ AB'DEN ÇIKARAN BAŞBAKAN


Koalisyon hükümetiyle 2010 yılında Başbakan olan David Cameron, ilk beş yıllık görev süresinde AB yanlısı koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti dolayısıyla ülkesinin AB üyeliği konusunu çok fazla gündeme taşıyamadı. Ancak geçen yıl mayıs ayında yapılan genel seçimle tek başına iktidara gelen Muhafazakar Parti lideri Cameron, ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götürme sözü verdi. Cameron'ın AB ile yürüttüğü yeniden müzakerelerde istediğini koparıp koparmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak ülkesinde bu yıl haziran ayında yapılması beklenen AB referandumunda halk, birlikten ayrılmaktan yana oy kullanırsa, David Cameron'ın "ülkesini AB'den çıkaran Başbakan" olarak tarih sayfalarında yerini alması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.