SON DAKİKA
Hava Durumu

İnsani ateşkese, top atışı

 Birleşmiş Milletler tarafından alınan Suriye'de bir aylık insani ateşkes kararına rağmen Şam yönetiminin Doğu Guta'ya saldırılar düzenle

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnsani ateşkese, top atışı
 Birleşmiş Milletler tarafından alınan Suriye'de bir aylık insani ateşkes kararına rağmen Şam yönetiminin Doğu Guta'ya saldırılar düzenlediği bilgisini geçti. Rusya, "Doğu Guta'da top ateşi nedeniyle siviller ayrılamıyor" açıklamasını yaparak saldırılardan muhalifleri sorumlu tuttu.

RUSYA MUHALİFLERİ SORUMLU TUTTU

Doğu Guta'da saldırı haberlerinin gelmesinin ardından Rusya'dan açıklama geldi. Rusya, saldırılardan muhalifleri sorumlu tutarken, "Doğu Guta'da insani koridor top ateşine tutuluyor. Top ateşi nedeniyle siviller Doğu Guta'dan ayrılamıyor" açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçen hafta Suriye'de bir ay süreyle geçerli olacak insani yardımların ulaştırılabilmesi için ateşkes ilan etmişti.  Yürürlüğe girmesi için 72 saat süre tanınan ateşkese dair Rusya'dan da dün bir açıklama geldi.

Rusya da saat 09.00'la 14.00 arasında insani yardımlar için Doğu Guta'ya yapılan saldırıların durdurulacağını açıklamıştu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.