SON DAKİKA
Hava Durumu

'İnsanlık Kıyk'ı kurtarmak için harekete geçmeli'

"Ya özgürlük ya şehadet" söylemiyle açlık grevine devam eden Kıyk'ı desteklemek için açlık grevine başlayan, 1948 Filistin İslami Hareketi Lid

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İnsanlık Kıyk'ı kurtarmak için harekete geçmeli'
"Ya özgürlük ya şehadet" söylemiyle açlık grevine devam eden Kıyk'ı desteklemek için açlık grevine başlayan, 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, esir gazetecinin kurtarılması için insanlığı harekete geçmeye çağırdı.
 

 

İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla yaklaşık üç aydır açlık grevini sürdüren tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk, elinde Filistin bayrağının renklerini taşıyan tesbihi ve baş ucunda bulunan Kur'an'ı Kerimle hastane odasındaki direnişini sürdürüyor. AA muhabirinin, "Ya özgürlük ya şehadet" söylemiyle açlık grevine devam eden Kıyk'ı bir dakikalığına El-Afule hastanesindeki odasında ziyaret etmesine izin veren İsrail polisi, görüntü alınmasına ve esir gazeteci ile konuşulmasına ise müsaade etmedi. Kıyk'ı desteklemek için açlık grevine başlayan, 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, esir gazetecinin kurtarılması için insanlığı harekete geçmeye çağırdı.



"İNSANLAR HAREKETE GEÇMELİ"


Konuşamayacak derecede bitkin olduğu gözlenen Kıyk'ın tutulduğu İsrail hastanesinin önünde açıklamalarda bulunan Salah, "85 gündür açlık grevinde olan Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın sağlık durumu çok endişe verici boyutta. Ölümle yaşam arasında gidip geliyor. Bu yüzden dünyadaki tüm özgür insanlar esir Kıyk'ın hürriyetine kavuşması için harekete geçmeli. Siyasilerden ve medyadan İsrail'e yönelik baskı arttırılmalı. Gazeteci sendikaları harekete geçirilmeli. İsrail'in işlediği insanlık suçlarını gündeme taşıyan Kıyk'ın kurtarılmasına katkı sağlamalıyız" ifadelerini kullandı. Gazeteciye destek olmak için kendilerinin de hastanede açlık grevine başladıklarını hatırlatan Salah, "İsrail polisi bizim bu eylemimiz karşısında çılgına dönerek beni ve Kıyk'ın diğer ziyaretçilerini zorla hastane dışına çıkardı. Bununla da yetinmeyen polis açlık grevi yapan 4 genci gözaltına aldı, birini ise ciddi şekilde dövdü" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.