SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak polisi ile peşmerge güçlerinden DEAŞ'a karşı ortak operasyon

Irak’ın Diyala ilinde son aylarda saldırılarını arttıran terör örgütü DEAŞ’a karşı Irak polisi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Irak polisi ile peşmerge güçlerinden DEAŞ'a karşı ortak operasyon
Irak’ın Diyala ilinde son aylarda saldırılarını arttıran terör örgütü DEAŞ’a karşı Irak polisi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı peşmerge güçleri ortak operasyon başlatılacağını duyurdu. 
Diyala polis müdürü Müzhir el-Azzavi, bölgedeki terör örgütü DEAŞ’ın tehditlerine karşı ve güvenliğin sağlanması için operasyon başlatılacağını duyurdu. Operasyonun tarihi hakkında açıklama yapmayan El-Azzavi, IKBY peşmerge güçlerinin hem Diyala hem de Selahattin illerindeki operasyonlara katılacağını belirtti. Geçtiğimiz Eylül ayında IKBY’nin gerçekleştirdiği tartışmalı referandumun ardından Bağdat ile Erbil arasındaki tartışmalı bölgelerin büyük bölümü Irak ordusu ile Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin kontrolüne geçmişti.
Öte yandan Irak’ın Kerkük, Diyala, Selahaddin ve Anbar illerinde saldırılarını arttıran terör örgütü DEAŞ’ın son günlerde 40’a yakın kişiyi kaçırdığı aktarıldı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.