SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak Türkmenleri Meclise girmek istiyor  

Irak hükümetinde etkin bir rol oynamak isteyen Türkmenler adına Irak Türkmen Milletvekili Hatice Ali Türkmen, hükümeti kuracak en büyük me

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Irak Türkmenleri Meclise girmek istiyor  
Irak hükümetinde etkin bir rol oynamak isteyen Türkmenler adına Irak Türkmen Milletvekili Hatice Ali Türkmen, hükümeti kuracak en büyük meclis koalisyonuyla ittifak sağlayacaklarını belirterek, kabinede ve diğer görevlerde etkin şekilde yer almak istediklerini söyledi.
Irak Türkmen Milletvekili Hatice Ali Türkmen, "Mecliste oluşacak ve hükümeti kuracak en büyük koalisyonla ittifak sağlayacağız. Hükümet kabinesi ve diğer görevlerde etkin şekilde yer alıp, Türkmen halkına hizmet götürmek istiyoruz." Şeklinde konuştu. Türkmen milletvekillerinin yer aldığı meclis grubu kurduklarını hatırlatan Türkmen, Türkmenlerin siyasi ve diğer haklarını garantiye almak için Kürtler, Şiiler ve Sünnilerle müzakere görüşmelerine katıldıklarını ifade etti. Kürtlerin ve Peşmerge’nin Kerkük’e geri dönerek bölgedeki petrolü kontrol altına alma planları olduğunu ancak buna izin vermeyeceklerini dile getiren Türkmen Milletvekili, Peşmerge'nin güvenlik mekanizmasında yer almadığı Kerkük'teki durumla ilgili, "Kerkük'te güvenlik durumu son derece iyi. Hiçbir patlama veya şiddet olayı yaşanmıyor. Kentteki durumun böyle devam etmesini istiyoruz." yorumunda bulundu. Türkmenlerin Irak hükümet kabinesinde ve devlet birimlerinde bulunmalarının hakları olduğunu dile getiren Hatice Ali Türkmen, değişik kademelerde görev almayı talep edeceklerini belirtti. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.