SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak'taki şiddetin Mayıs ayı bilançosu: 95 ölü

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), geçen Mayıs ayı içerisinde Irak'ta düzenlenen terör saldırıları ve şiddet olaylarında

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Irak'taki şiddetin Mayıs ayı bilançosu: 95 ölü
Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), geçen Mayıs ayı içerisinde Irak'ta düzenlenen terör saldırıları ve şiddet olaylarında 95 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 
Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mayıs ayında Irak'ın farklı bölgelerinde meydana gelen terör olayları, çatışmalar ve silahlı saldırılarda 95 sivil hayatını kaybetti, 163 sivil yaralandı" ifadeleri kullanıldı. UNAMI açıklamasında, Mayıs ayı bilançosuna göre ölüm riskinin en fazla olduğu kent sıralamasında 45 ölü, 72 yaralı ile Bağdat’ın ilk sırada yer aldığı, başkentin ardından 9 ölü ve 35 yaralıyla Diyala’nın takip ettiği ve 20 ölü, 16 yaralıyla Kerkük’ün 3. sırada geldiği kaydedildi.
Öte yandan, geçen yılın sonunda Irak’tan tamamen çıkarılan terör örgütü DEAŞ özellikle genel seçimlerin ardından saldırılarını yoğunlaştırdı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.