SON DAKİKA
Hava Durumu

İran beşik gibi

İran'ın güneydoğusunda yer alan Kerman eyaletine bağlı Hucidek kentinde 5,1, Kermanşah eyaletine bağlı Sumar köyünde de 5,6 büyükl

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İran'ın güneydoğusunda yer alan Kerman eyaletine bağlı Hucidek kentinde 5,1, Kermanşah eyaletine bağlı Sumar köyünde de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.





Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, İran'ın güneydoğusunda yer alan Kerman eyaletine bağlı Hucidek kentinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerel saatle 06.48'de meydana gelen depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.


İkinci deprem Kermenşap'da

Açıklamada, merkez üssü Kermanşah eyaletine bağlı Kasrı Şirin ilçesinin Sumar köyünde yerel saatle 10.21'de bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. 5,6 büyüklüğünde ölçülen depremin yerin 8 kilometre altında oluştuğu kaydedildi. Depremin ardından aynı eyalette 1 saat içinde 5 sarsıntı daha tespit edildi. Büyüklükleri 3,4 ile 5,4 arasında değişen depremlerin yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi. Öte yandan Kermanşah'ın güneyinde yer alan İylam eyaletine bağlı Zerene kasabasında da yerel saatle 10.51'de 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


Depremler Irak'ta da hissedildi

İran-Irak sınırına yakın bölgede meydana gelen depremin Irak'ın başkenti Bağdat'ın yanı sıra Erbil, Süleymaniye, Diyala, Babil ve Vasıt kentlerinde de hissedildiği, vatandaşların binaları terk ederek dışarı çıktığı kaydedildi. Depremlerde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz açıklama yapılmadı. (AA)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.