SON DAKİKA
Hava Durumu

İran endişe yarattı

BM Genel Sekreteri Ban, İran'ın balistik füze denemeleri yapmasına ilişkin, "İran'ın balistik füze denemesi endişe yarattı ama ne tür yaptırıml

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İran endişe  yarattı
BM Genel Sekreteri Ban, İran'ın balistik füze denemeleri yapmasına ilişkin, "İran'ın balistik füze denemesi endişe yarattı ama ne tür yaptırımlar ve önlemler alınacağına BMGK üyeleri karar vermeli." dedi.
 

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin düzenlediği "Suriyeli sığınmacıların ülkelere kabulünde küresel sorumluluğun paylaşımı" konulu konferansa katıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.


İran'ın, balistik füze denemesi yaptığı açıklamalarına ilişkin Ban, "İran'ın balistik füze denemesi endişe yarattı ama ne tür yaptırımlar ve önlemler alınacağına BM Güvenlik Konseyi'ne üye ülkeler karar vermeli." dedi.


İran devrim muhafızlarının, balistik füze denemeleri yaptıklarını açıklaması, İsrail ve ABD başta olmak üzere bölge ülkeleri ve Batılı ülkelerin tepkisini çekmiş, İran'a yeni yaptırımlar konusu gündeme gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.