SON DAKİKA
Hava Durumu

İran 'nükleerle' tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın agresif siyaseti nedeniyle ülkesinin İran ile kopma noktasına gelen ilişkileri gittikçe kötüleşiyor. ABD ile

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2018 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2018 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İran 'nükleerle' tehdit etti
ABD Başkanı Donald Trump'ın agresif siyaseti nedeniyle ülkesinin İran ile kopma noktasına gelen ilişkileri gittikçe kötüleşiyor. ABD ile yapılan nükleer anlaşmanın feshi halinde faaliyetlerini daha ileri seviyeye taşıyacaklarını belirten İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, nükleer alanında güçlü olduklarını belirtti.
İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, nükleer anlaşmanın geçerliliğini yitirmesi halinde faaliyetlerin anlaşma öncesinden daha ileri düzeyde sürdürüleceğini açıkladı. İran devlet televizyonuna konuşan Kemalvendi, ülkesinin mevcut nükleer kapasitesinin anlaşmadan önceki döneme göre çok daha ileri seviyede olduğunu belirtti. İran'ın nükleer teknoloji alanında yükselen bir ivmeyle hareket ettiğini aktaran Kemalvendi, "Eğer karşı taraf nükleer anlaşmadan çekilirse İran, faaliyetlerini anlaşma öncesinden daha ileri düzeyde sürdürecektir." dedi. ABD yönetiminin 8 Mayıs'ta Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesinden bir ay sonra İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin Atom Enerjisi Kurumu'na uranyum zenginleştirme kapasitesinin artışını sağlayacak 190 bin SWU üretme talimatı vermişti. Anlaşmanın tarafı Avrupalı ülkelerle (Almanya, Fransa, İngiltere) nükleer anlaşmanın devamı yönünde görüşmeler yürüten Tahran yönetimi, bu ülkelerden ABD yaptırımlarına karşı petrol satışı ve bankacılık işlemlerinde garanti istiyor. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından geçen hafta yayımlanan raporda, ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesine rağmen İran'ın anlaşmanın şartlarına uymaya devam ettiğini açıklamıştı. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.