SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'dan Suriye'ye füze misillemesi

İran Devrim Muhafızları, Ahvaz saldırısına misilleme olarak Suriye’nin Deyrizor kentine 6 füze ve 7 İHA saldırısı gerçekleştirdi. İran

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İran'dan Suriye'ye füze misillemesi
İran Devrim Muhafızları, Ahvaz saldırısına misilleme olarak Suriye’nin Deyrizor kentine 6 füze ve 7 İHA saldırısı gerçekleştirdi.
İran Devrim Muhafızları'na ait sepahnews internet haber sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin Deyrizor kentine bağlı Elbu Kemal ilçesine yönelik saldırıda 6 orta menzilli balistik füze atıldığı ve sonrasında 7 İHA saldırısının yapıldığı belirtildi. Açıklamada 570 Kilometre mesafedeki hedeflere düzenlenen saldırının "Ahvaz'daki saldırıya misilleme olarak" gerçekleştirildiği ifadelerine yer verildi. Fars Haber Ajansı'na göre, yerel saatle 02.00'de İran'ın batısındaki Kermanşah kentinden atılan füzelerin 750 Kilometre menzilli "Zülfikar" ve 800 Kilometre menzilli "Kıyam" füzeleri olduğu aktarılmıştı. İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz'da 22 Eylül'de İran-Irak savaşının 38. yılı münasebetiyle gerçekleştirilen askeri geçit törenini hedef alan terör saldırısında 25 kişi ölmüş, 69 kişi yaralanmıştı. Söz konusu saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği duyurulmuştu.
'İRAN TERÖRİZMLE MÜCADELESİNİN SÜRECEK'
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Suriye'nin Deyrizor kentine bağlı Elbu Kemal ilçesine yapılan füze saldırısıyla ilgili İran'ın terörizmle mücadelesinin süreceğini belirtti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasımi, bu eylemin İran askeri güçlerinin Fırat'ın doğusunda konuşlanan teröristlerin bir bölümüne yönelik yapıldığını belirterek, "Bu adım koordineli bir şekilde atıldı ve teröristlerin İran halkına karşı yeni saldırılara cüret etmemesi için operasyon devam edecek." şeklinde konuştu.
"YAPILAN HER OPERASYON ÖZEL MESAJ TAŞIMAKTADIR"
Kasımi, "Yapılan her operasyon kesinlikle özel mesaj taşımaktadır. İran, her türlü terörizme karşı mücadelede kararlıdır. Bu azim ve kararlılığa sabah saatlerindeki adımla şahit olduk." değerlendirmesinde bulundu. Kasımi, ABD'nin 5 Kasım'da uygulamaya geçireceği ikinci aşama yaptırımlarıyla ilgili olarak İran ve 4+1 (Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya) ülkeleri arasında yapılan görüşmelerde bunun aşılması için bir mekanizma kurulmasına karar verildiğini ve bu yöndeki çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi. İran petrolüne karşılık gıda ürünlerinin alınacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Kasımi, bu konuların müzakerelerde gündeme gelmediğini aktardı.
"İRAN KENDİSİ İÇİN GEREKLİ KARARI ALACAKTIR"
Nükleer anlaşmanın devam edip etmeyeceğiyle ilgili Kasımi şunları söyledi: "AB ve diğer ülkeler İran'ın taleplerini karşılayamazsa, İran kendisi için gerekli kararı alacaktır. Kendi çıkarı için olan yolu takip eder. Bulunan çözüm önerileri sonuca ulaşmadan karar vermemiz zor, onlar bir sonuçlansın o şartlara göre yeni değerlendirmeler yapmak lazım." FATF yasasıyla ilgili olarak da bunun İran ekonomisinin ve halkının çıkarına olduğunu, mecliste kabul edileceğini temenni ettiklerini ve bu konuda karamsar olmadıklarını dile getiren Kasımi, FATF'a üyeliğin nükleer anlaşma için önemli olduğunu ifade etti. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.