SON DAKİKA
Hava Durumu

'İşgalci İsrail, Filistin'i yok etmek istiyor'

Filistin topraklarına uyguladığı ablukayı kaldırmamakta ısrarcı olan İsrail’in bu tutumunu değerlendiren Filistin Meclisi Başkan Yardı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İşgalci İsrail, Filistin'i yok etmek istiyor'
Filistin topraklarına uyguladığı ablukayı kaldırmamakta ısrarcı olan İsrail’in bu tutumunu değerlendiren Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Bahr, "İşgalci, (İsrail) halkımızı öldürmek, ilaç ve elektriği kesmek ve bizi yok etmek istiyor." dedi.
Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı sürdürmesinin uluslararası normlara ve insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Meclisin Gazze limanında düzenlediği konferansta konuşan Bahr, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı sürdürmesinin uluslararası normlara ve insan haklarına aykırı olduğunu belirterek, söz konusu ablukanın Filistin halkına karşı işlenen bir soykırım olduğunu ifade etti. İsrailli yetkililere 2006 yılından bu yana Gazze Şeridi'ne uyguladıkları ablukayı kaldırması talebinde bulunan Bahr, "İşgalci, halkımızı öldürmek, ilaç ve elektriği kesmek ve bizi yok etmek istiyor." dedi. Bahr, Birleşmiş Milletler'e, uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarına, işgalci İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçların takipçisi olmaları ve bunları açığa çıkarmaları çağrısında bulundu. İsrail, 2 milyona yakın kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne 2006'dan bu yana karadan, havadan ve denizden abluka uyguluyor. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.