SON DAKİKA
Hava Durumu

IŞİD tanıtım videosuyla Batı'da militan arıyor!

Tanıtım videosu hazırlayan IŞİD, 2012'de saflarına katıldıktan 1 yıl sonra Şam'da ölen Kanadalı Andre Poulin'in görüntüleriyle, her mesle

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2014 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2014 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
IŞİD tanıtım videosuyla Batı'da militan arıyor!
Tanıtım videosu hazırlayan IŞİD, 2012'de saflarına katıldıktan 1 yıl sonra Şam'da ölen Kanadalı Andre Poulin'in görüntüleriyle, her meslekten insana, saflarına katılma çağrısı yapıyor.

Ortadoğu 'da birçok kişiyi değişik yollarla saflarına katan terör örgütü IŞİD, Batı'da da yeni militanlar arıyor. Örgütün görsel propaganda birimi olduğu ileri sürülen el- Hayat Medya Center isimli kuruluşun hazırladığı videolarla, Kanada ve ABD 'de her meslekten insana çağrı yapılıyor.

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Timmins kentinde yaşarken, Müslüman olduktan sonra "Abu Muslim" ismini alan Andre Poulin'i hazırladıkları videoda kullanan IŞİD, Kanadalı gencin hayatını militan adaylarına örnek gösterdi. Kanada'yı "dar-ül küfr" olarak niteleyen Andre Poulin'in çatışmalardaki görüntülerini de veren IŞİD, Allah'a isyan edildiğini ileri sürdüğü Kanada için vergi verilmeyeceğini ve saflarına katılmanın en doğru yol olacağını ileri sürüyor.

Her meslekten insana IŞİD'e katılma çağrısında bulunulan videoda, Poulin'in 2013 yılında Şam'da öldürülüşüne dek olan hayat hikâyesi, normal bir insanın hayatı gibi anlatılıyor. Kanada Gizli Servisi CSİS geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, halen 130'dan fazla Kanada vatandaşının dünyadaki terör örgütlerinde yer aldığını duyurmuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.