SON DAKİKA
Hava Durumu

IŞİD'den Yezidi katliamı

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Yezidilerden 500 kişiyi öldürdüğü, 500 kadını da esir aldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2014 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2014 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
IŞİD'den Yezidi katliamı
Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Yezidilerden 500 kişiyi öldürdüğü, 500 kadını da esir aldığı bildirildi.

 

Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) Yezidi Milletvekili Feyyan Dahil, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "IŞİD, Musul'un Sincar ilçesinde, Yezidilerden 500 kişiyi öldürdü, 500 kadını da cariye olarak esir aldı. Kadınları Telafer'e yakın bölgelere götürdü" dedi.

Yezidilere karşı soykırım uyarısında bulunan Dahil, "Yezidilik dini IŞİD'in elinde yok ediliyor. IŞİD kontrol altına aldıktan sonra Sincar'dan 30 bin Yezidi aile zorla göç etti. Göç ettikleri bölgelerdeki kötü insani koşullar nedeniyle 70 çocuk ile yaşlı ve kadınlardan oluşan 100 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.

Dahil, Bağdat'taki merkezi hükümet ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY), Yezidilileri yaşadıkları bu kötü durumlardan kurtarma çağrısında bulundu.

Ateş, güneş ve suyun kutsal sayıldığı bir inanç şekline mensup olan Yezidiler, daha çok Irak'ın Musul ve Duhok şehirlerinde yaşıyorlar. Irak'taki sayılarının 500 bin olduğu ifade ediliyor.

Kerkük'te sokağa çıkma yasağı

Öte yandan Irak’ın Kerkük kentinde IŞİD yanlısı olduğu öne sürülen kişilerin provokasyonu amaçlayan eylemlerini önlemek için sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Kerkük'te, araçlarında Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı taşıyan kimliği belirsiz bazı kişiler, sokak ve caddelerde eylem yapmak istedi. Vatandaşları da eylemlere katılmaya çağıran kişilerden şüphelenen polis, söz konusu şahısların provokasyonu hedefleyen IŞİD yanlıları olduğunu öne sürdü. Kerkük Valiliği, şüpheli kişilerin eylemlerini engellemek ve kentin güvenliğini sağlamak için saat 23.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.