SON DAKİKA
Hava Durumu

IŞİD'le mücadele için ABD kesenin ağzını açtı

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2014 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2014 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
IŞİD'le mücadele için ABD kesenin ağzını açtı
abd

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, IŞİD hedeflerine dönük haziran ortasından beri devam eden hava saldırılarının ülkeye maliyeti 1,1 milyar doları buldu.

Saldırılarda CENTCOM’un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD donanmasına ait uçakların yaklaşık 185 mühimmatı havadan bıraktığı ve 47 Tomahawk füzesinin gemiden fırlatıldığı belirtilen açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait savaş jetlerinin ise hedeflere yaklaşık 1000 mühimmat bıraktığı bilgisi verildi.

Hava kuvvetlerinin saldırılarının maliyetine ilişkin rakam belirtilmeyen açıklamada, sadece donanmanın Tomahawk füzeleri ve diğer saldırılara ilişkin harcadığı paranın 62 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Açıklamada, bugüne kadar örgütün Irak’taki hedeflerine yönelik 266 olan hava saldırısının sayısının Suriye’de 95 olduğu bildirildi. Horasan grubunun Halep yakınlarındaki noktalarını hedef alan saldırıların ise 8 olduğu kaydedildi.

ABD’nin Irak’ta, Bağdat Büyükelçiliği'nin güvenlik personeli ile Bağdat ve Erbil’de bulunan ortak operasyonlar merkezindeki çalışanları dahil bin 300’den fazla askeri bulunuyor.

Pentagon, Irak ve Suriye’de sürdürülen operasyonların kesin maliyetine ilişkin rakamları belirlemekte zorlanıyor. Zira Pentagon yetkilileri, hava saldırılarının günlük maliyetinin ortalama 7 ila 10 milyon dolar olduğunu ifade ediyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.