SON DAKİKA
Hava Durumu

İslamofobik sözlere 5 bin euro ceza

Fransız mahkemesi İslam karşıtı gazeteciye 5 bin euro para cezası verdi. Yabancı düşmanlığıyla tanınan gazeteci Eric Zemmour, Paris Temyi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İslamofobik sözlere 5 bin euro ceza
Fransız mahkemesi İslam karşıtı gazeteciye 5 bin euro para cezası verdi.
Yabancı düşmanlığıyla tanınan gazeteci Eric Zemmour, Paris Temyiz Mahkemesi tarafından, devlet televizyon kanalında sarf ettiği İslamofobik sözlerinden dolayı ceza aldı. 2016'da Fransız Devlet Televizyon Kanalı'nın “C vous” programına katılan gazeteci Eric Zemmour, programda sarf ettiği İslamofobik sözlerinden dolayı 5 bin euro para cezasına çarptırıldı.

6 Eylül 2016 yılında yayınlanan televizyon programında “Müslümanlara İslam ve Fransa arasında seçme şansı verilmesi gerektiğini” söylemişti. Eric Zemmour “Fransa’nın 30 yıldan beri işgal altında olduğunu” dile getirmişti. “Banliyölerde oturan başörtülü genç kızların, cihat ederek, o toprakları islamlaştırma kavgası içinde olduklarını” söylemişti. Dün dava sonunda mahkeme heyet başkanı, Zemmour'un bu sözlerinin tüm Müslüman toplumunu hedef aldığını belirtti. Bu sözler ayrımcılığı teşvik ettiği için suç olduğunu açıkladı.
Daha evvel 2011 yılında yabancı karşıtı sözlerinden dolayı yargılanan Eric Zemmour, Le Figaro'daki köşe yazılarından, ve sık sık davet edildiği televizyon ve radyo programlarından yabancı ve islam düşmanlığıyla tanınıyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.