SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail hastanelerinde 'Arap ve Yahudi' ayrımı

İsrail'de bulunan bazı hastanelerdeki doğum servislerinde Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturulduğu bildirildi.   &nb

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail hastanelerinde 'Arap ve Yahudi' ayrımı
İsrail'de bulunan bazı hastanelerdeki doğum servislerinde Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturulduğu bildirildi.
 

 

İsrail'de bulunan bazı hastanelerdeki doğum servislerinde Arap ve Yahudikadınlar için ayrı bölümler oluşturulduğu bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Yahudi kadınların veya doğumservislerinin girişimleri üzerine bazı hastanelerde, Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturuldu.


Haberde, söz konusu ayrımın, Batı Kudüs'teki "Hadassah" ve "Shaare Zedek" ile Tel Aviv'deki "Ichilov" ve Kefar Saba'daki "Meir" isimli hastanelerde uygulandığı kaydedildi.



"Irkçı politika durdurulmalı"

Öte yandan İsrail Parlamentosu Knesset'teki Arap Bloku milletvekilleri Ahmed et-Tayyibi ve Ayide Tuma Süleyman ise konuya ilişkin yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman'a kabul edilemez bu ırkçı politikanın durdurulması yönünde mesaj gönderdiklerini" belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.