SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail mallarına boykot yolda

Sosyal medyada başlayan ‘İsrail mallarını boykot’ çağrısı resmiyete döküldü.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2014 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2014 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail mallarına boykot yolda
Sosyal medyada başlayan ‘İsrail mallarını boykot’ çağrısı resmiyete döküldü.

Gazze’deki Müslümalar’ı katleden İsrail’e Türkiye de tepkiler çığ gibi büyüyor. Yaşanan zulme, dünyanın birçok ülkesi sessiz kalırken, Türkiye adeta tek başına Filistin’i savunmaya devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’i gerçekleştirdiği katliam nedeniyle sert sözlerle eleştirirken, Türk halkı da sosyal medya üzerinden bu haksızlığın durdurulması için kampanyalar düzenliyor. Son olarak “İsrail mallarını boykot’ kampanyası da sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. Türk halkı İsrail malları olarak bilinen markaları tüketmemek için çağrıda bulunuyor.

Bu zulme tepkisiz kalınmaz

Bu kampanyaya tüketici dernekleri de destek oldu. Dernekler de markaların bulunduğu listeleri yayarak malların tüketilmesini önlemek adına bir çalışma yapacak. Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Turhan Çakar, daha önce de böyle bir kampanya yaptıklarını belirtti. İsrail’in bu tür davranışlarda sürekli bulunduğunu belirten Çakar “Bu zulüme tepkisiz kalamayız. Biz zaten Türkiye’deki tüm ithal mallara karşıyız. Ancak İsrail’in Filistin’deki Müslümanlara karşı yaptığı katliama tepki olarak özelikle İsrail ürünlerini almama ve kullanmamak üzere kamuoyunu birliğe çağırıyoruz” dedi.

Çakar, yalnızca tüketici dernekleri ve halkın bu tepkiyi koymasından ziyade devlet nezdinde bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ederek “Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Ancak hükümetimizin İsrail ile olan ticari ilişkileri askıya alması gerektiğini düşünüyoruz. İthal edilen birçok malın durdurulması gerekiyor” diye konuştu. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük ise “Biz de dernek olarak vatandaşlarımızı uyaracağız. Bir liste hazırladık ve bu ürünlerin tüketilmemesini isteyeceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.