SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail saldırılarının bilançosu ağır oldu!

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi (DCIP), İsrail’in geçtiğimiz yıl Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucu bini aşkın çocuğun aldı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail saldırılarının bilançosu ağır oldu!
Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi (DCIP), İsrail’in geçtiğimiz yıl Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucu bini aşkın çocuğun aldığı yaralar nedeniyle sakat kaldığını açıkladı.
DCIP, bağımsız olarak açıkladığı verilerde İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 547 çocuktan 535’inin doğrudan saldırı sonucu öldüğünü kaydetti. İsrail güçleri tarafından öldürülen çocukların yüzde 68’inin 13 yaşından küçük olduğu da bildirildi. Toplanan kanıt ve şahit ifadeleri sonucu İsrail saldırıları altında çocukların Gazze’de sığınabileceği güvenli bir yerin olmadığı ifade edildi. DCIP, çocukların evlerinde İsrail füzeleri, okullarda top mermileri, sokaklarda insansız hava aracının füzeleri ve aileleriyle birlikte kaçarken topçu ateşi altında öldürüldüğünü açıkladı.
Raporunda bazı örnekler veren DCIP, Gazze Şeridi’nin Refah şehrinde yaşayan ve 6. sınıf öğrencisi İbrahim Ebu Şebab, bir İsrail saldırısında şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandı. Boynu ve vücudunun pek çok yerine şarapnel gelen İbrahim’in sağ uyluk kemiğinin çatlaması onu bedensel olarak zor bir durumda bıraktı. İbrahim’in annesi pek çok ameliyat geçiren çocuğunun üç ay okula gidemediğini ve eğitiminin aksadığını söyledi. 11 yaşındaki Bilal El Şerafi isimli diğer bir çocuğun ise, İsrail’in füze saldırılarında tüm vücudu şarapnel yaralarıyla kaplandı. İsrail saldırılarında annesi ve kardeşini kaybeden Bilal, durumunun ciddiyeti nedeniyle bir ay hastanede kaldı. Sonrasında tedavi için tek başına Almanya’ya gönderilen Bilal, 10 ay boyunca orada kaldı ve bu süreçte okula kaydolamadı. Tahir Cüda isimli 10 yaşında bir çocuk da füze saldırısı sonucu sağ bacağını kaybetti ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırılarda annesi ve dört kardeşini kaybeden Tahir de tedavi için Almanya’ya götürülen çocuklardan birisi. Yaşı itibarıyla gelişme safhasında olan Tahir’in ayağı büyüdüğü için takılan takma bacak da sürekli değiştirilmek zorunda.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz yaz 51 gün süren İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda bin 492’si sivil olmak üzere 2 bin 220 kişi hayatını kaybetti. Sakat kalan bin çocuk dahil olmak üzere 3 bin 374 kişi de yaralandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.